Βαρκελώνη: Βομβιστική επίθεση εναντίον εγκαταστάσεων γκολφ στο Sant Cugat del Vallès

Ακολουθεί η προκήρυξη ανάληψης ευθύνης:

Την Κυριακή, 24 Ιούλη, τοποθετήσαμε εμπρηστικό μηχανισμό σε ένα κτίσμα των εγκαταστάσεων γκολφ του Sant Cugat del Vallès, αποτελούμενο από μια χύτρα ταχύτητας με μαύρη χειροποίητη εκρηκτική ύλη και ένα ψηφιακό χρονοδιακόπτη.

Η έκρηξη δεν προκάλεσε σημαντικές οικονομικές ζημιές αλλά ούτως ή άλλως δεν ήταν αυτός ο στόχος μας. Αυτό που θέλαμε ήταν να σπάσουμε την προκλητική ησυχία στην οποία αναπαύονται τα πιο προνομιούχα κοινωνικά στρώματα, ησυχία τελείως διαφορετική από το καθημερινό δράμα που βιώνει ο κόσμος στα χωριά και στις φτωχογειτονιές της καταλανικής επικράτειας.

Αυτή η κάστα των πολιτικών, επιχειρηματιών και λοιπών κοινωνικών παρασίτων που ζουν με τη σιγουριά των πολυτελών τους μπαστουνιών, παίζοντας γκολφ και απολαμβάνοντας όλες τις ανέσεις, που λείπουν από την πλειονότητα της κοινωνίας, έχει πολύ συγκεκριμένες ευθύνες για την πολιτική της οικονομικής τρομοκρατίας που επιβάλλεται στο λαό με στόχο τη διατήρηση των προνομίων των αφεντικών εις βάρος των εκμεταλλευόμενων και της εξαθλιωμένων εργαζόμενων.

Η απόφαση της κυβέρνησης να αποκρύψει αυτή τη δράση, εμπίπτει εντός της πολιτικής της επικοινωνιακής χειραγώγησης και συνίσταται στη λογοκρισίας αυτών των εκφράσεων αγώνα που θα μπορούσαν να μολύνουν και να συνεισφέρουν στην αποσταθεροποίηση μιας κοινωνικής ειρήνης ολοένα και πιο πολύ απειλούμενη από τον αναπτυσσόμενο αγώνα και τη συλλογική αντίσταση.

Αυτή η δράση είναι η μικρή συνεισφορά μας σε έναν πολυμετωπικό αγώνα στον οποίο χρειάζεται να ταχθούμε όλοι και όλες ώστε να πάρει σάρκα και οστά η συλλογική δύναμη που σταδιακά αυξάνει την πίεσή της, ώσπου να ανατρέψουμε τη δομή εκμετάλλευσης από την οποία υποφέρουμε σήμερα.

Οργανώνουμε το μίσος

26 Ιούλη 2011
Καταλονία

πηγή: liberaciontotal.lahaine.org