Λονδίνο: Ο αναρχικός αντιφασίστας σύντροφος Thomas Blak γράφει από τις φυλακές Ουόρμγουντ Σκραμπς

Λάβαμε επιστολή από τον Τόμας και τη δημοσιεύουμε:

Η ακόλουθη ανακοίνωση δεν είναι η άποψη κάποιας ομάδας ή οργάνωσης αλλά του υπογράφοντος και μόνο.

Στους απανταχού συντρόφους,

Στέλνω αυτή την ανακοίνωση μέσα από τις φυλακές της Αυτής Μεγαλειότητας Ουόρμγουντ Σκραμπς στο Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο. Καταδικάστηκα σε ποινή φυλάκισης 18 μηνών.

Ήδη απ’ το 2009 είχε επιδιωχθεί έντονα αυτή η καταδίκη απ’ τη μητροπολιτική αστυνομία, τη βρετανική αστυνομία σιδηροδρόμων και τους άπληστους νομικούς του απαρχαιωμένου και ξεπερασμένου αγγλικού δικαστικού συστήματος, το οποίο στην υπόθεσή μου είχε προεδρεύοντα το δεινόσαυρο δικαστή, σύμβουλο της βασίλισσας Χ. Ο. Μπλάκσελ [H.O. Blacksell QC], και το κομψό του κουτάβι, το δικηγορίσκο Μαρκ Τράφορντ [Mark Trafford].

Κατά τη διάρκεια 17 προσοδοφόρων ημερών, διάφορα σκουλήκια με περούκες έκαναν επίδειξη των γνώσεών τους επί της νομοθεσίας των πλουσίων, γεμίζοντας τις τσέπες τους δημοσία δαπάνη, καθώς και κορδώνοντας τη ζωηρή τους φαντασία για να κρατούν ο ένας τον άλλον ξύπνιο. Στη συνέχεια έστειλαν τα δώδεκα επίλεκτα τυφλά προβατάκια τους για σύσκεψη. Δεκατρείς ώρες αργότερα, έξι σύντροφοι ήταν καθ’ οδόν για τις φυλακές Ουόρμγουντ Σκραμπς, ευγενική χορηγία του ιδιωτικοποιημένου ταχυμεταφορέα δικαιοσύνης Serco.

Η έκβαση ήταν δεδομένη απ’ την πρώτη στιγμή, και ο Βικτωριανός χειριστής ανδρείκελων άριας φυλής Χ. Ο. Μπλάκσελ δεν απέκρυψε πώς ακριβώς θα κατέληγαν αυτοί οι άνανδροι που αποφάσισαν με τόση φαυλότητα να ορθώσουν το ανάστημά τους ενάντια σε μισαλλόδοξους ρατσιστές «Αίματος και Τιμής» [Blood & Honour]. Ήταν προφανώς υψίστης σημασίας για το δεινόσαυρο «Blacksellaurus Rex» να διασφαλίσει πως η κοινότητα του Ουέλλινγκ δε θα ’ταν ανάγκη να εκτεθεί σε μία τέτοια πράξη ελεύθερης βούλησης όσον αφορά μια αντιφασιστική εναντίωση στο φασισμό. Είναι μακράν προτιμότερο να δίνει απλώς ελευθέρας στους φασίστες να εξασκούν το μίσος τους και ενίοτε να δολοφονούν, αρκεί αυτό να γίνεται μακριά από τα βλέμματα της λατρευτής του κοινότητας. Σε τελευταία ανάλυση, οι φασίστες πληρώνουν τους μισθούς του και είναι ομοϊδεάτες του.

Στο πλαίσιο της συνωμοσίας, το δικαστήριο επινόησε μια ετυμηγορία ενοχής, σύμφωνα με την οποία δεν απαιτούνταν κανένα αποδεικτικό στοιχείο. Ένας για όλους και όλοι για έναν, εκτός βέβαια κι αν είχες προηγουμένως το θράσος να αμφισβητήσεις τον τρόπο με τον οποίο ένα σύστημα φτιαγμένο απ’ τους πλουσίους για να προστατεύει τους πλουσίους μάς λέει πώς να ζούμε. Ακόμα κι αν εκτίσεις ποινή, αυτό χρησιμοποιείται για πάντα εναντίον σου – πράγμα αρκετά βολικό, αν έχει κανείς μια κάποια έλλειψη απ’ αυτά τα ρημάδια τ’ αποδεικτικά στοιχεία.

Σε ευθεία αντίφαση με ό,τι προσπαθεί να κηρύττει το σύστημα δικαιοσύνης, ξεμπροστιάστηκαν σαν στεγνή κυριλέ συμμορία κακοποιών, με τεράστιες φυλακές για να μας κρατάνε κλειδαμπαρωμένους, μακριά απ’ την κοινή θέα, χωρίς δικαιώματα!

Αυτό δεν είναι αποκλειστικότητα της Αγγλίας, κι είναι εμφανές στις περισσότερες χώρες. Με την κατάρρευση του οικονομικού τους συστήματος, βγαίνει προς τα έξω η τραμπούκικη κι εγκληματική συμπεριφορά τους όλο και περισσότερο. Από την Αθήνα, την έμπνευσή μας, μέχρι το Λονδίνο είναι ώρα να ξεσηκωθούμε ενωμένοι, με πάθος και αποφασιστικότητα.

Η αποτυχία της δημοκρατικής καπιταλιστικής κοινωνίας κι ομοίως των δικτατοριών γίνεται ολοκάθαρη λεπτό το λεπτό, όπως συμβαίνει με κάθε σύστημα που ’ναι άδικο και υπηρετεί μονάχα τα συμφέροντα μια ισχνής μειοψηφίας του πληθυσμού.

Στέλνω τη στήριξη και την αλληλεγγύη μου στους συντρόφους, στις φυλακές και στους δρόμους, που αποφάσισαν με θάρρος να πουν «ως εδώ». Φτάνει πια με την πλουτοκρατία, την «Εξουσία των Πλουσίων». Να μην είναι πια σε θέση να κρυφτούν πίσω από τα νομικά τους τερτίπια και τις ψευτοδημοκρατικές προφάσεις. Να μην είναι πια σε θέση να κρυφτούν πίσω απ’ την αιθάλη της δικαιοσύνης όταν είναι τόσο προφανές πως δεν αποτελεί παρά εργαλείο καταστολής, με το οποίο ένας μεγάλος χοντρός μπάσταρδος με περούκα μπορεί, χωρίς ίχνος τύψεων ή ανθρωπιάς, να καταστρέφει ζωές ανθρώπων σε καθημερινή βάση, χωρίς να υφίσταται καμία συνέπεια ή να δίνει λογαριασμό σε κανέναν. Μονάχα ένα μάτσο δικτάτορες είχαν τόσες εξουσίες στη διάθεσή τους.

Ήρθε η ώρα να δικάσουμε τους δικαστές μας. Γνωρίζω περίπου 85.678 ανθρώπους, μόνο στην Αγγλία, που θα ήθελαν να πουν δυο λογάκια σ’ αυτούς τους αλάνθαστους φύλακες της δημοκρατίας των πλουσίων.

Προς τη δικαιοσύνη των πλουσίων: Σύρε και γαμήσου, και τράβα ψόφα!

Αναρχικός κρατούμενος,
Τόμας Μπλακ

Η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ ΤΟΜΑΣ:
Thomas Blak
A5728CE
HMP Wormwood Scrubs
PO Box 757
Du Cane Rd
London
W12 OAE

Συνεχείς ενημερώσεις (στ’ αγγλικά):
leeds abc
, antifascist prisoner support uk, act for freedom now

ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ, 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2011, SOUTH LONDON (ΝΟΤΙΟ ΛΟΝΔΙΝΟ)