Μπλούμεναου, Βραζιλία: Η κατάληψη Korr-Cell απειλείται με εκκένωση

Όπως ενημερώνουν σε ανακοίνωσή τους οι καταληψίες της squat Korr-Cell, στο Μπλούμεναου, στην επαρχία της Σάντα Καταρίνα, την Πέμπτη 1η Σεπτέμβρη περίπου στις 14.30, πέντε άτομα, ανάμεσα στα οποία ένας εκπρόσωπος μεσιτικού γραφείου, ένας δικηγόρος και ένας εργολάβος «επισκέφτηκαν» το επί 6 χρόνια κατειλημμένο κτήριο για να ενημερώσουν τους καταληψίες πως το οικόπεδο πουλήθηκε και πως θα έπρεπε να εγκαταλείψουν το χώρο εντός 30 ημερών.

Ο εργολάβος επιχείρησε επανειλημμένα να προσφέρει χρήματα στους καταληψίες για να αποχωρήσουν, λέγοντας πως θα μπορούσαν με αυτά τα χρήματα να αγοράσουν νόμιμα κάποιο άλλο οικόπεδο και να μετεγκατασταθούν εκεί. Ένας από τη συμμορία των πέντε αρπακτικών φωτογράφισε με το κινητό του τηλέφωνο έναν καταληψία, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση των υπολοίπων που απαίτησαν να σβηστεί το φωτογραφικό αρχείο. Μετά από αψιμαχίες η συμμορία των αρπακτικών μπήκε τρέχοντας σε ένα αυτοκίνητο και έφυγε κακήν κακώς.

Κατά τη διάρκεια της «επίσκεψής» τους τα πέντε καθάρματα δεν επέδειξαν κανένα αντίγραφο πωλητηρίου του ακινήτου, το οποίο σύμφωνα με το δικηγόρο της συμμορίας μετά από διακανονισμό με τον δήμο για την διαγραφή των δημοτικών τελών που ανέρχονταν σε 40.000 ρεάις (περίπου 17.500 ευρώ) έχει ήδη πωληθεί.

Περισσότερες πληροφορίες στα πορτογαλικά: okupa y resiste

No Comments “Μπλούμεναου, Βραζιλία: Η κατάληψη Korr-Cell απειλείται με εκκένωση”