Μαλντονάδο, Ουρουγουάη: Επίθεση με χρώματα στο υπουργείο Εργασίας

«Ανακοίνωση σχετικά με τη δράση που πραγματοποιήθηκε στις 31 Αυγούστου 2011 στο κτήριο του υπουργείου Εργασίας στην πόλη του Μαλντονάδο.

Πραγματοποιήσαμε αυτή την ενέργεια έτσι ώστε να εκφράσουμε με αυτόν τον τρόπο την απέχθειά μας για το σχέδιο κατασκευής των μεταλλείων ανοιχτής εξόρυξης (Aratirí), το πλάνο IIRSA (Πρωτοβουλία για την Περιφερειακή Ολοκλήρωση της Νότιας Αμερικής) και άλλες εταιρείες που πλουτίζουν από την εκμετάλλευση της γης και την περιβαλλοντική επιδείνωση που συνεπάγεται αυτή η εκμετάλλευση. Για άλλη μια φορά η σημερινή προοδευτική κυβέρνηση επιμένει να γεμίζει τα κρατικά ταμεία, ακόμη και αν αυτό σημαίνει την καταστροφή και/ή τη μόλυνση της φύσης που μας περιβάλλει.

Από την πλευρά μας, εκφράζουμε επίσης την απόρριψη και την εναντίωση στο κράτος που προωθεί την κυριαρχία του μέσω της απάτης του χρήματος και της εργατικής εκμετάλλευσης.

Θεωρούμε απαραίτητες τέτοιες ενέργειες τόσο ως μορφή αλληλεγγύης με άλλους αγώνες, όσο και για να απαιτήσουμε την καταστροφή του κράτους και του συμμάχου του, του Κεφαλαίου».

πηγή: periodico anarquia