Βαρκελώνη: Δράση αλληλεγγύης στην αναρχική συντρόφισσα Ταμάρα

Προκήρυξη ανάληψης ευθύνης:

Χτες, 14 Σεπτέμβρη, το επαρχιακό δικαστήριο της Βαρκελώνης καταδίκασε σε 8 χρόνια φυλάκισης την αναρχική συντρόφισσα Ταμάρα, με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας του πρώην διευθυντή της Υπηρεσίας Φυλακών Καταλονίας, του διαβόητου Albert Batlle.

Καταλαβαίνουμε πως η καταδίκη αποτελεί μία ακόμα επίθεση εναντίον αυτών που αντιστέκονται στις νομιμοποιημένες, από αυτό το άθλιο σύστημα, κακοποιήσεις και δολοφονίες. Κατά συνέπεια, αποφασίσαμε να δείξουμε τη συμπαράστασή μας στη συντρόφισσα, βγαίνοντας στο δρόμο και εκφράζοντας την οργή μας και την αποφασιστικότητά μας να συνεχίσουμε τον αγώνα.

Σήμερα, 15 Σεπτέμβρη, κατά τις 8 το πρωί, κόψαμε την κυκλοφορία στη συμβολή των οδών Τραβεσέρα ντε Γκράθια και Τόρρεντ ντε λ’Όγια, τοποθετώντας τρεις φλεγόμενους κάδους. Στη συνέχεια σπάσαμε τις βιτρίνες τριών τραπεζικών υποκαταστημάτων της περιοχής και γράψαμε τα εξής συνθήματα: Φωτιά στις φυλακές. Πόλεμο στο Κεφάλαιο. Λευτεριά στην Ταμάρα. Με δυνατές φωνές εξηγήσαμε πως η δράση μας ήταν μια απάντηση στη δικαστική απόφαση.

Καμία επίθεση να μην μείνει αναπάντητη

πηγή