Μεξικό: Βομβιστική επίθεση εναντίον περιπολικού της Υπηρεσίας Κρατικής Ασφάλειας

Ανάληψη ευθύνης:

«Προσωπικά, ένα από τα πράγματα που με σοκάρουν σε σχέση με αυτούς που αυτοαποκαλούνται «πασιφιστές» είναι η έλλειψη συνοχής, ή η άγνοιά τους ή η βλακεία τους (ή όλα αυτά μαζί). Μιλάνε για την ειρήνη και πληρώνουν φόρους και τους φαίνεται φυσιολογικό πως αυτοί οι φόροι χρηματοδοτούν τους θεσμούς του στρατού και της αστυνομίας, ενώ κυβερνώνται από κόμματα που στο πολιτικό τους πρόγραμμα περιλαμβάνουν τη βία (εδώ πρόκειται για ανεκτή και δημοκρατική βία) ως λύση για τα προβλήματα.

Πώς μπορούν να υπάρχουν ακόμα γαμoπασιφιστές σε αυτόν τον αιώνα, όπου τα πάντα είναι βία;»

Από το ημερολόγιο του συντρόφου Γκαμπριέλ

Αποφασισμένοι και οπλισμένοι να αντιμετωπίσουμε τον εχθρό μπροστά σε κάθε ενδεχόμενο, ένας πυρήνας των CARI-PGG, τοποθετήσαμε τα ξημερώματα της 17ης Σεπτέμβρη, έναν εκρηκτικό μηχανισμό με χρονοκαθυστέρηση, κάτω από ένα περιπολικό της Υπηρεσίας Κρατικής Ασφάλειας (ASE). Το όχημα βρισκόταν σε απόσταση μερικών μέτρων από ένα αρχηγείο της κρατικής αστυνομίας, επί της λεωφόρου Τεξκόκο, έξω από την πόλης Νεσαουαλκόγιοτλ, στο διαμέρισμα Ισταπαλάδα της Πόλης του Μεξικού. Ελπίζαμε πραγματικά, εκτός από υλικές ζημιές, να τινάξουμε «από σύμπτωση», τα πόδια κάποιου από αυτούς τους βασανιστές ανθρώπων και ζώων, ως μια μικρή απόδοση επαναστατικής δικαιοσύνης.

Γιατί την Υπηρεσία Κρατικής Ασφάλειας (ASE); Γιατί η ASE, όπως οποιαδήποτε άλλη αστυνομική υπηρεσία αποτελεί τον άμεσο προστάτη του κράτους και του Κεφαλαίου. Είναι αυτοί οι οποίοι επιτίθενται εναντίον της ατομικότητας και της ελευθερίας μας. Τα όργανα της κρατικής αστυνομίας είναι γνωστά για την ωμότητα με την οποία υπερασπίζονται και προστατεύουν την Πολιτεία. Είναι υπεύθυνοι για δολοφονίες συντρόφων και για τις βιαιοπραγίες ενάντια σε γυναίκες και άντρες που αγωνίζονται για την ανατροπή, ως μέρος του αντεξεγερσιακού τους έργου (παράδειγμα η περίπτωση Atenco, το 2006). Είναι αυτοί που υπερασπίζονται τα κέντρα εξόντωσης που αποκαλούνται φυλακές, αυτοί που καταπνίγουν εξεγέρσεις στις φυλακές, για να το παρουσιάσουν μετά ως μια απλή επιχείρηση ενάντια στα ναρκωτικά, και αυτοί που είναι επιφορτισμένοι με την προστασία των φυλακών που αποκαλούνται ψυχιατρεία.

Σε διάφορες περιπτώσεις έχουν δείξει την εξουσιομανία τους, την κατωτερότητά τους και την απόλυτη υπεροχή κατά τη διάρκεια του βασανισμού ζώων μόνο και μόνο για πλάκα (παράδειγμα αποτελεί η περίπτωση του κρεμασμένου σκύλου από ένα κοντάρι σημαίας στην πόλη του Νετσαουαλκόγιοτ) και στο παρελθόν έχουν δεχτεί επιθέσεις και από άλλες ομάδες δράσης για αντίστοιχους λόγους. Αυτό αποδεικνύει πως απολαμβάνουν τη δουλεία τους και σε καμία περίπτωση δεν είναι έντιμοι εργαζόμενοι και παραστρατημένοι όπως ισχυρίζονται πολλοί. Αυτό φαίνεται από τον τρόπο με τον οποίο σκέφτονται και ενεργούν κυρίως όσον αφορά το στραγγαλισμό κάθε εξεγερσιακής απόπειρας, όσο ελάχιστες και αν είναι αυτές στο Μεξικό.

Αυτοί οι αλαζόνες μπάτσοι κακοποιούν και βασανίζουν αδίστακτα και στο μέλλον σίγουρα  θα τους δώσουμε ένα καλό μάθημα. Από εδώ και στο εξής, καλύτερα να ψάχνουν κάτω από τα οχήματά τους αν δεν θέλουν να καταλήξουν σε κομμάτια. Αυτό ως απάντηση του μαύρου τρόμου μπροστά στον αστυνομικό τους τρόμο.

Αυτή, όπως και κάποιες άλλες ενέργειες που πραγματοποιήθηκαν στο Μεξικό ενάντια στην κρατική αστυνομία δεν αναφέρθηκαν από τα μίντια, κάτι που αποδεικνύει το ρόλο τους.

Δεν χρειαζόμαστε την προπαγάνδα τους ούτε την έγκρισή τους.

Δεν υπερασπιζόμαστε τίποτα και κανέναν πέρα από εμάς τους ίδιους, στέλνουμε την αλληλεγγύη μας και με αυτή την ενέργεια αναλαμβάνουμε την ευθύνη ως άτομα ενάντια στο υπάρχον.

Στεκόμαστε αλληλέγγυα με τους/τις αιχμάλωτους συντρόφους πολέμου της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, στην Ελλάδα.

Στεκόμαστε αλληλέγγυα με την Ταμάρα στη Βαρκελώνη και τον Χοσέ Λόπεθ [José López], που συνελήφθη πρόσφατα με την κατηγορία της υλοποίησης 32 επιθέσεων στη Μαδρίτη.

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας γιατί αυτός ο πόλεμος είναι διεθνής!

Εμπρός, σύντροφοι, για τον διεθνή αναρχικό συντονισμό!

Αυτόνομοι Πυρήνες της Άμεσης Επανάστασης / Praxedis G. Guerrero
Μεξικό

πηγή: liberaciontotal.lahaine.org