Φλοριανόπολις, Βραζιλία: Εμπρηστική επίθεση σε εγκαταστάσεις πανεπιστημιακού κέντρου ζωοτομίας

Ανάληψη ευθύνης:

Φλοριανόπολις, 20 Σεπτέμβρη 2011

Το Μέτωπο Απελευθέρωσης των Ζώων (ALF) αναλαμβάνει την ευθύνη της εισβολής στο Ομοσπονδιακό Πανεπιστήμιο της Σάντα Καταρίνα (UFSC), τα ξημερώματα της 20ής Σεπτέμβρη 2011.

Αφήσαμε το σημάδι μας στους τοίχους του συγκροτήματος κράτησης ζώων του UFSC, συμπεριλαμβανομένου του υπό κατασκευή νέου κτηρίου της κεντρικής μονάδας κράτησης, έτσι ώστε όλοι οι ζωοτόμοι να γνωρίζουν πως είμαστε και εδώ και παντού, αγωνιζόμενοι για την απελευθέρωση των τρωκτικών, των περιστεριών, των κατσικιών και των σκυλιών που κρατούνται έγκλειστα για να χρησιμοποιηθούν στη συνέχεια σε εκτεταμένα πειράματα, που παραβιάζουν τα δικαιώματα αυτών των ζώων και που δεν συνεισφέρουν τίποτα στην ανθρώπινη υγεία.

Περιλούσαμε με εύφλεκτο υλικό και πυρπολήσαμε τον εξοπλισμό υψηλής τεχνολογίας που προβλεπόταν να χρησιμοποιηθεί για το βασανισμό και τη δολοφονία αυτών των ζώων και ο οποίος βρισκόταν ήδη αποθηκευμένος στο νέο κτήριο της κεντρικής μονάδας κράτησης. Με αυτόν τον τρόπο κατορθώσαμε αποτελεσματικά να παραλύσουμε τις εργασίες επέκτασης των εργαστηρίων και συνακολούθως να σώσουμε πολλές ζωές, για κάποιο χρονικό διάστημα. Η συγκεκριμένη ενέργεια σχεδιάστηκε προσεκτικά ώστε να αποφευχθεί ο τραυματισμός οποιουδήποτε ζώου, ανθρώπινου ή μη, κατά τη διάρκεια της δράσης.

Θα επιστρέψουμε για να απελευθερώσουμε τα ζώα και για να καταστρέψουμε τον καινούργιο εξοπλισμό, όταν αυτός παραδοθεί. Θα επιστρέψουμε για να διασφαλίσουμε το δικαίωμα στη ζωή για το καθένα από τα αισθανόμενα όντα που εκμεταλλεύεται αυτό το πανεπιστήμιο.

ALF – Μέτωπο Απελευθέρωσης των Ζώων

πηγή: www.ativismobrasil.net


Το ακόλουθο ντοκιμαντέρ σχετικά με τη ζωοτομία σάς δίνει τη σπάνια ευκαιρία να δείτε τον κρυφό συνήθως κόσμο των πειραμάτων σε ζώα. Τα συγκεκριμένα αποσπάσματα έχουν συμπεριληφθεί με σκοπό να σας δώσουν μια ιδέα της κλίμακας και της ποικιλίας των πειραμάτων στα οποία υποβάλλονται σε καθημερινή βάση εκατομμύρια ζώα σε εργαστήρια ανά τον κόσμο. (πηγή)
http://www.youtube.com/watch?v=HUFYzY-ZdZg