Βερολίνο: Επίθεση στην Deutsche Telekom σε αλληλεγγύη με τον Επαναστατικό Αγώνα

Τη νύχτα προς την 3η Οκτώβρη κάναμε ένα δώρο στη γερμανική οικονομία. Σε μια τοποθεσία της Deutsche Telekom στο Λίχτενμπεργκ του Βερολίνου επιτεθήκαμε με εμπρηστικές βόμβες σε αρκετά οχήματα. Επιλέξαμε την ημερομηνία αυτής της δράσης σε συνάρτηση με τη δίκη ενάντια στην οργάνωση του Επαναστατικού Αγώνα, που ξεκινά στις 5 Οκτώβρη στην Αθήνα.

Είμαστε αλληλέγγυοι με τις ενέργειες του Επαναστατικού Αγώνα και απαιτούμε την απελευθέρωση του Κώστα Γουρνά, της Παναγιώτας «Πόλας» Ρούπα, του Νίκου Μαζιώτη και όλων των άλλων φυλακισμένων συντρόφων.

Η επιλογή του ένοπλου αγώνα εντός των αυτόνομων και ριζοσπαστικών αριστερών μορφών αντίστασης θα πρέπει πάντοτε να διατηρείται, αλλά να μην οδηγηθεί σε απομόνωση από άλλες μορφές δράσης και κινήσεις.

Εδώ δεν υπάρχει κανένα κίνημα που να μπορεί και να θέλει να υποστηρίξει, να σηκώσει τη δυνατότητα του ένοπλου αγώνα. Γι’ αυτόν το λόγο, δεν υπάρχουν ένοπλες οργανώσεις στη Γερμανία αυτήν τη στιγμή.

Ωστόσο, τα επίπεδα αντίστασης στην Ευρώπη χρειάζεται να παραπέμπουν το ένα στο άλλο προκειμένου να καταπολεμήσουν αποτελεσματικότερα τα σχέδια της ευρωπαϊκής υπερδύναμης.

Η τρόικα έθεσε την ιδιωτικοποίηση κρατικών επιχειρήσεων ως όρο για τον περαιτέρω δανεισμό του ελληνικού κράτους. Εντός του πλαισίου αυτού, η Deutsche Telekom πήρε μεγάλα ποσοστά του ελληνικού οργανισμού τηλεπικοινωνιών ΟΤΕ σε καιρό ελπιζόμενης οικονομικής ανάκαμψης. Καθώς τα κέρδη του ΟΤΕ δεν ανήλθαν στο αναμενόμενο ποσό, η [μεγαλύτερή του μέτοχος] Deutsche Telekom σχεδιάζει απολύσεις και μαζικές περικοπές μισθών των εργαζομένων. Επίσης, η Telekom προσδιορίζει τις πληρωμές σε πρόωρα συνταξιούχους ως «βάρος» στον ισολογισμό της. Με την κερδοσκοπική αυτήν πίεση η Deutsche Telekom στοχεύει στον ολοκληρωτικό έλεγχο του ΟΤΕ μέσω της αγοράς των υπόλοιπων μετοχών του από το ελληνικό κράτος, προκειμένου να επιτύχει την απόλυτη υπεροχή. Μέσα από το παράδειγμα του πολυεθνικού αυτού ομίλου διακρίνεται με ιδιαίτερη σαφήνεια η απάνθρωπη καπιταλιστική λογική της εκμετάλλευσης.

Επιπλέον, η Telekom εμπλέκεται μέσω εταιρικών σχέσεων ασφαλείας με την αστυνομία και το στρατό στη συνολική παρακολούθηση των τηλεπικοινωνιών στο εσωτερικό της Γερμανίας και στο εξωτερικό.

Η επίθεσή μας έγινε επίσης για να υποστηρίξει τις απεργίες των μισθωτών και εργατών στην Ελλάδα, και να κοινοποιήσει τον αγώνα του αναρχικού κινήματος εκτός συνόρων.

Ελπίζουμε ότι αυτή η δράση θα ενθαρρύνει και άλλους/άλλες να συμμετάσχουν ενεργά σε μια μαχητική προοπτική.

Τιμάμε τη μνήμη του Λάμπρου Φούντα, ο οποίος δολοφονήθηκε από πυρά μπάτσων στον αγώνα του για λευτεριά.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ!

«Προπαγανδιστές της Πράξης» (Propagandisten der Tat)

Πηγή: linksunten