Τσιγιάν, Χιλή: Επίθεση με βόμβα θορύβου εναντίον αστυνομικού τμήματος

Ανάληψη ευθύνης:

Γύρω στις 19.00, πήγαμε στο 2ο αστυνομικό τμήμα των κρατικών κατασταλτικών δυνάμεων στο Τσιγιάν, με τον σκοπό της τοποθέτησης μιας βόμβας θορύβου στη βρωμερή, δολοφονική και εξουσιαστική δομή της μπουρζουαζίας. Αυτή η ενέργεια αντανακλά την πρωταρχική μας άμυνα απέναντι στις δολοφονίες και την καταστολή που ασκεί καθημερινά ο εν λόγω θεσμός εναντίον του φτωχού και εκμεταλλευόμενου λαού.

Στο σημείο αφήσαμε φυλλάδια που έγραφαν τα παρακάτω:

«Μέσω αυτής της ενέργειας εκφράζουμε την αντίθεσή μας στις κατασταλτικές δυνάμεις της εξουσίας. Οι αλήτες μπάτσοι είναι στην υπηρεσία ενός κράτους που βασίζεται στην ανισότητα και ενός βίαιου και δολοφονικού συστήματος της μπουρζουαζίας. Επιπλέον, με αυτή τη δράση υπερασπιζόμαστε το λαό των Μαπούτσε που τον καταστέλλετε καθημερινά. Ο γαμημένος, καταπιεστικός, τρομοκρατικός και αηδιαστικός θεσμός σας έχει τις μέρες του μετρημένες! Το αίμα των συντρόφων που δολοφονήσατε, είναι το καλύτερο κίνητρο αγώνα. ΣΗΜΕΡΑ ΘΟΡΥΒΟ, ΑΥΡΙΟ ΜΠΑΡΟΥΤΙ!»

Με αυτή την επίθεση στεκόμαστε αλληλέγγυα με όλους τους απαχθέντες και διωκόμενους από το κράτος-καταπιεστή, και αφιερώνουμε την ενέργεια στον σύντροφο Λουσιάνο Πιτρονέγιο.

Δύναμη Χελώνα, ο αγώνας σου ζει στους συντρόφους σου!

πηγή