Ινδονησία: Λευτεριά στον αγρότη Τούκιτζο και στους τρεις αντάρτες της Γιογκγιακάρτας

Ο πολιτικός κρατούμενος Tukijo, ένας από τους αγωνιστές της αντίστασης αγροτών ενάντια στις εξορύξεις στην παράκτια περιοχή Κούλον Πρόγκο

Προκήρυξη ανάληψης ευθύνης από IRF-FAI Ινδονησίας για την εμπρηστική επίθεση στην τράπεζα BRI της Γιογκγιακάρτας, 7 Οκτώβρη 2011*

«Η κοινωνική εξέγερση θα συνεχιστεί όσο ο ήλιος συνεχίζει να λάμπει.

Αυτήν τη φορά λέμε πως ό,τι κάνουμε είναι το αποκορύφωμα όλων των ανησυχιών και της οργής μας ενάντια σ’ ένα σύστημα που συντηρεί καθετί σάπιο. Συστήματα που εξιδανικεύουν το χρήμα, ένα σύστημα που πιλατεύει τον κόσμο καθημερινά με την τηλεόραση ώστε ν’ αγοράσει πράγματα που δε χρειάζεται, να συνεχίσει να δουλεύει σαν μηχανή· ένα σύστημα που απαιτεί από μας κι άλλους ανθρώπους να μην έχουμε τον έλεγχο της ίδιας μας της ζωής.

Άλλο ένα σύστημα που ευνοεί την αστική τάξη και τους επιχειρηματίες, όπως και τους γραφειοκράτες του κράτους, που γίνονται πιστοί τους σύμμαχοι. Για όλους εμάς, δεν είναι ώρα για να ’μαστε ήσυχοι, δεν είναι ώρα για να παρακολουθούμε ήρεμα κάθε γεγονός μπροστά απ’ την τηλεόραση και να λέμε πως “όλα είν’ εντάξει”.

Για κάθε περιστατικό καταστολής στη Δυτική Παπούα. Για κάθε περιστατικό καταπίεσης στο Κούλον Πρόγκο. Για καθεμία ιστορική καταστολή στο Άτσε. Για κάθε περιστατικό καταπίεσης στην περιοχή Βέρα, στην Μπίμα. Για οποιεσδήποτε εξώσεις και κατασχέσεις γης σε Τακαλάρ και Παντάν Ράγια στο Μακασάρ. Για καθεμία καταπίεση που βιώνουν οι αγωνιστές σύντροφοί μας.

Στον Τούκιτζο και στους κοινωνικούς μαχητές που μαραζώνουν στη φυλακή απλώς και μόνο επειδή αγωνίστηκαν για το δικαίωμά τους στη ζωή. Για κάθε παραχώρηση δάσους που θα κατέστρεφε οποιαδήποτε βιοποικιλότητα για χάρη του πλουτισμού και της μπίζνας! Και για κάθε φυλακή που θα ’πρεπε να έχει καεί συθέμελα.

Όσο το κράτος κι ο καπιταλισμός εξακολουθούν να υπάρχουν, δεν πρόκειται ποτέ ν’ ακουστούν λόγια ειρήνης ανάμεσα στους απόκληρους και στους διώκτες τους.

Επιθέσεις σε χρηματοοικονομικά κέντρα: τα μηχανήματα αυτόματης ανάληψης (ΑΤΜ), οι τράπεζες, τα κτήρια επιχειρήσεων είναι σημαντικοί στόχοι, γιατί συγκαταλέγονται στους συνεργούς που προκαλούν δυστυχία σε τούτη ’δώ τη Γη.

Κι αυτό επειδή υποστηρίζουμε πως η τρομοκρατία επιτίθεται στον κόσμο· τρομοκρατία είναι ένας πόλεμος μεταξύ χωρών. Τρομοκρατία είναι όταν τελειώνουν το ρύζι και τα τρόφιμα στην κουζίνα σας. Τρομοκρατία είναι ένας αλήτης με στολή που μεταφέρει παντού όπλα. Τρομοκρατία είναι η σφαγή των απόκληρων.

Γι’ αυτό λέμε: αρκετά!

Τορτούγα! Οι μαχητές που ποτέ δε σταματήσατε να πολεμάτε εκεί έξω, αν και είστε γονατισμένοι πίσω απ’ τα σίδερα, κρατάτε αδούλωτες τις πεποιθήσεις σας: αγωνιστές στη Χιλή· Τορτούγα, κράτα γερά! Γκαμπριέλ Πόμπο ντα Σίλβα, Τόμας Μάγερ-Φαλκ (Γερμανία), Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, Πολύκαρπος Γεωργιάδης, Επαναστατικός Αγώνας (Ελλάδα)! Τιμή στους αγωνιστές σε Μανάντο, Μακασάρ και Μπαντούνγκ· είστε μια έμπνευση μες στην αδυναμία της ζωής που η κοινωνία κάνει όλο πιο αβέβαιη και αβοήθητη.

“Αφήστε τη φωτιά να καίει στο σκοτάδι!”

Πυρήνας “Ζήτω ο Λουσιάνο Τορτούγα” – Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο-Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία (IRF-FAI)»

* Τρία άτομα συνελήφθησαν μετά τη δράση αυτήν (ένας σύντροφος είναι φυγάς).

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ των τριών συντρόφων που ’ναι έγκλειστοι στα μπουντρούμια του ινδονησιακού κράτους με την κατηγορία της επίθεσης στην Bank Rakyat Indonesia

ΚΑΛΕΣΜΑ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

«Στις 7 Οκτώβρη 2011 στις 2 π.μ. πυρπολήθηκε το ATM του υποκαταστήματος της Bank Rakyat Indonesia στο Σλέμαν, στη Γιογκγιακάρτα. Η φωτιά προκάλεσε έκρηξη η οποία κατέστρεψε τις εγκαταστάσεις. Το σαμποτάζ είναι μόνο μία ακόμη στιγμή αντίστασης σε μια χώρα που καταστρέφει τα δάση, τα βουνά και τις ακτογραμμές για χάρη του κέρδους, την ώρα που καταστέλλεται ο λαός της.

Τώρα τρεις άνθρωποι έχουν συλληφθεί. Είναι όλοι κατηγορούμενοι για συμμετοχή σε φθορές κατά της τράπεζας. Δε μας ενδιαφέρει να μάθουμε αν οι κρατούμενοι είναι “ένοχοι” ή μη, ούτε και το βαθμό του “εγκλήματός” τους. Θ’ αφήσουμε τέτοιες εικασίες στους ανακριτές και στους υπηρέτες τους στον Τύπο. Δε χρειάζεται να γνωρίζουμε τις λεπτομέρειες της όλης κατάστασης για να ξέρουμε πως, όσο το κράτος κι οι τράπεζες πλουτίζουν απ’ την εκμετάλλευση, θα υπάρχουν πάντοτε αυτοί που θα πηγαίνουν κόντρα στην εξουσία τους και θ’ αρνούνται να συνεργαστούν. Αρκεί που αυτοί οι άνθρωποι είναι έγκλειστοι, για να ευχηθούμε να πάψει να υπάρχει όχι μόνο η φυλακή τους, αλλά και κάθε φυλακή. “Έγκλημα” είναι που δεν υπάρχει φαΐ στο τραπέζι και τ’ αφεντικά παίρνουν τη μερίδα του λέοντος. “Έγκλημα” είναι που κατακρεουργούνται τα δάση κι οι εταιρείες εξόρυξης χτυπάνε και σκοτώνουν όποιους γουστάρουν με τη συνδρομή της αστυνομίας. Λευτεριά είναι όταν περνάς στην αντεπίθεση κι ανακτάς τη ζωή σου από την καταπίεση.

Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι το ινδονησιακό καθεστώς στηρίζεται από Δυτικούς καπιταλιστές και μιλιταριστές. Πρόκειται για έθνος που βασανίζει και σφαγιάζει τους πολιτικούς του αντιπάλους, όπως κάνει κάθε κράτος όπου μπορεί όταν τη βγάζει καθαρή.

Το Κούλον Πρόγκο είναι μια αγροτική περιοχή κοντά στη Γιογκγιακάρτα, και το 2005 η εταιρεία Jogja Magasa Mining κι οι μεταλλουργικές βιομηχανίες IndoMines επιδίωξαν ν’ αποκτήσουν αυτά τα εδάφη για τους βιομηχανικούς τους σκοπούς. Οι αγρότες της περιοχής αρνήθηκαν να δώσουν τη γη τους στη βιομηχανική εταιρεία, γιατί δεν ήθελαν να λεηλατηθεί η φύση. Οι χωρικοί πάσχισαν πολλές φορές να λύσουν το πρόβλημα χωρίς ταραχές, προσπάθεια που δεν έχει αποδώσει. Τώρα είναι έτοιμοι να υπερασπιστούν τις ζωές τους.

Όλα ξεκίνησαν όταν η εταιρεία πλήρωσε 300 άτομα για να καταστρέψουν τα σπίτια των αγροτών και όλες τις φυτείες εκεί. Το γεγονός εξαγρίωσε τους αγρότες και πολλούς άλλους πέρα απ’ αυτούς. Η ανθρώπινη αξιοπρέπεια και η φύση έχουν εποικιστεί κανονικά απ’ το χρήμα, και ποτέ δε θα δοθεί κάποια βοήθεια για την επιβίωση των αγροτών. Το μόνο που έκαναν οι μπάτσοι ήταν να καλύψουν τ’ άτομα που επιτέθηκαν στους αγρότες, αφού η εταιρεία είχε λαδώσει την αστυνομία. Συνηθισμένη ιστορία.

Ο Τούκιτζο ήταν ένας αγρότης ο οποίος συνελήφθη (από τους μπάτσους του Κούλον Πρόγκο) και προφυλακίστηκε απλώς και μόνο επειδή ήταν η φωνή διαμαρτυρίας ενάντια σ’ αυτή την κατάσταση. Οι άνθρωποι στην Ινδονησία έχουν κάνει διάφορες δράσεις γι’ αυτό το ζήτημα: διαδηλώσεις, ενημερωτικά άρθρα, ταινίες, γκράφιτι και καταστροφές ιδιοκτησίας κατά των αισχροκερδών εταιρειών.

Οι αγρότες και οι κάτοικοι από το Κούλον Πρόγκο, το Παντάν Ράγια, τη Δυτική Παπούα, την Μπίμα και αλλού απευθύνουν διεθνές κάλεσμα αλληλεγγύης και συνενοχής στον αγώνα τους, μαζί με τους αναρχικούς και τους αντικαπιταλιστές, που όλοι στρέφονται ενάντια στο βίαιο τρόμο των αφεντικών της Ινδονησίας, των πληρωμένων δολοφόνων τους και των εταιρικών χρηματοδοτών τους. Μην τους αφήνετε ν’ αγωνίζονται μόνοι τους!

Σύμφωνα με τις επιθυμίες των χωρικών, απαιτούμε να δοθεί η γη πίσω στους αγρότες και ν’ απελευθερωθούν οι φίλοι μας που βρίσκονται στη φυλακή γι’ αυτόν το λόγο.

Κράτος – εταιρείες – στρατός – αστυνομία είναι οι μόνοι τρομοκράτες!

Λευτεριά στον Τούκιτζο και στους τρεις συντρόφους που κατηγορούνται για την επίθεση στο ATM της τράπεζας BRI!

Κάποιοι/-ες αναρχικοί/-ές αλληλέγγυοι/-ες»


> αγγλικά, ισπανικά, γαλλικά, γερμανικά, ιταλικά, πορτογαλικά