Γερμανία: Έκκληση αλληλεγγύης από τον Τόμας Μάγερ-Φαλκ, που απειλείται με ισόβια «προληπτική κράτηση»

Αν αγωνίζεσαι ενάντια στο κράτος, αν αγωνίζεσαι για έναν καλύτερο κόσμο, αν αγωνίζεσαι για τη λευτεριά, υπάρχει το ενδεχόμενο να σε ρίξουν μέσα σε κλουβί – σ’ ένα τέτοιο μέρος ζω. Για περισσότερα από 15 χρόνια. Σε κολαστήρια, κλεισμένος σε απομόνωση για λόγους ασφαλείας, για περισσότερα από 10 χρόνια. Συνελήφθην το 1996, και μόλις το 2007 εντάχθηκα στο γενικό πληθυσμό των φυλακών.

Τον Οκτώβριο του 1996 συνελήφθην μετά από μια ληστεία τράπεζας που έκανα προκειμένου να μαζέψω χρήματα για νόμιμα και παράνομα αριστερά πολιτικά εγχειρήματα. Καταδικάστηκα σε 11½ χρόνια φυλάκισης. Στη συνέχεια μου επιβλήθηκε προληπτική κράτηση (Sicherungsverwahrung, καθεστώς βασισμένο σε ναζιστικό νόμο του 1933, που επιτρέπει στα κρατικά σκυλιά να με κρατήσουν έγκλειστο όλη μου τη ζωή –και μετά την έκτιση της συνολικής ποινής–, για όσο διάστημα θεωρούν πως αποτελώ «κίνδυνο για τη δημόσια ασφάλεια»).

Επειδή αντιστάθηκα με όλες μου τις δυνάμεις, με κράτησαν στην απομόνωση για περισσότερα από 10 χρόνια. Έχω περάσει τα τελευταία 4 χρόνια μες στο γενικό πληθυσμό φυλακών, ωστόσο αρνούμαι να συνεργαστώ με το κράτος και δεν αποδέχομαι την καταναγκαστική εργασία. Έτσι, το 2009 το δικαστήριο που εξέτασε την υπό όρους αποφυλάκισή μου δε βρήκε κανένα λόγο να με απελευθερώσει.

Το 2013 θα έχω εκτίσει τη συνολική μου ποινή, και θα μεταφερθώ σε μία άλλη φυλακή υψίστης ασφαλείας ώστε να μπω σε καθεστώς προληπτικής κράτησης. Στην πραγματικότητα, η προληπτική κράτηση έπρεπε να ’χει ξεκινήσει το 2008, αλλά είχα μια σειρά από δίκες την περασμένη δεκαετία για «προσβολή δικαστών/πολιτικών και δεσμοφυλάκων»· γι’ αυτές τις κατηγορίες μού έριξαν άλλα 5½ χρόνια (χωρίς πλάκα!).

Δε σκότωσα ποτέ, ούτε και τραυμάτισα κανέναν (στους ομήρους της τράπεζας προκλήθηκε ένα ψυχικό τραύμα, δεν πρέπει να το παραβλέπουμε αυτό, μα αυτό έγινε τουλάχιστον πριν από 15 χρόνια). Δεν ξέρω πόσο θα με κρατάει το κράτος στα κελιά του, αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να «συν-εργαστώ» μαζί του. Ούτε και με τους ανθρωποφύλακες, ούτε και με τα δικαστήρια, μήτε με ψυχολόγους ή οποιονδήποτε υπηρέτη του κράτους.

Είμαι σίγουρος πως υπάρχουν ελάχιστες πιθανότητες να διατάξουν τα δικαστήρια την απελευθέρωσή μου μες στα επόμενα πέντε ή και παραπάνω χρόνια. Αν όμως άνθρωποι δείξουν στον κυβερνήτη ότι υπάρχει ένα ισχυρό κίνημα υποστήριξης εκεί έξω, τότε μπορεί και να με πετάξει απ’ το κλουβί.

Γι’ αυτό, θα το εκτιμούσα πραγματικά αν μπορούσατε να στείλετε γράμματα και ηλεκτρονικά μηνύματα ζητώντας την άμεση απελευθέρωσή μου, προς:

Ministerpräsident (τίτλος κυβερνήτη στη Γερμανία)
Herr Kretschmann
Staatsministerium
Richard Wagner Str.15
D 70184 Stuttgart
Γερμανία / Deutschland

Φαξ: +49-711-2153-340, Τηλ.: +49-711-21530
E-mail: poststelle@stm.bwl.de

ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!

Thomas Meyer-Falk
C/O JVA-Zelle 3113
Schönbornstrasse 32
D 76646 Bruchsal
Deutschland / Γερμανία

Πηγές: ABC Brighton, Freedom for Thomas (de | en)

Μερικά από τα κείμενα του Τόμας Μάγερ-Φαλκ, στα γερμανικά, εδώ
Καθώς είναι πολυγραφότατος, καλούμε συντρόφους/συντρόφισσες να συνεισφέρουν μεταφράσεις των σημαντικών γραπτών του.