Πόρτο Αλέγκρε, Βραζιλία: 2η Γιορτή Αναρχικού Βιβλίου

Από τις 11 ως τις 14 Νοέμβρη λαμβάνει χώρα στην πόλη του Πόρτο Αλέγκρε, στην Βραζιλία, η 2η Γιορτή Αναρχικού Βιβλίου. Όπως και τον προηγούμενο χρόνο, κατά τη διάρκεια αυτών των ημερών θα πραγματοποιηθούν εργαστήρια, συζητήσεις, παρουσιάσεις βιβλίων και περιοδικών, προβολές και παρεμβάσεις σε ένα συντροφικό κλίμα ανταλλαγής εμπειριών εντός του αναρχικού κινήματος.

Η γιορτή πραγματοποιείται τις ίδιες μέρες με τη θεσμική γιορτή βιβλίου, με τον στόχο να προωθηθούν οι αναρχικές ιδέες σε περισσότερο κόσμο εν μέσω του γενικότερου λογοτεχνικού κλίματος και να παρουσιαστεί ο αναρχισμός ως μια πραγματική εναλλακτική απέναντι στον καπιταλισμό, τις κρίσεις του και τους πολέμους του.

Στο πλαίσιο της φετινής διοργάνωσης εντάσσεται και το μουσικό φεστιβάλ Dissidência MuzikFesto, με την παρουσία διάφορων συγκροτημάτων από την περιοχή του Πόρτο Αλέγκρε αλλά και από την υπόλοιπη Βραζιλία. Οι διοργανωτές του φεστιβάλ καλούν όλους και όλες να συμμετάσχουν στις δραστηριότητες των 4 ημερών γιορτάζοντας την αντίσταση και την ιστορία των αναρχικών αγώνων παγκοσμίως.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην Τραβέσσα ντους Βενεζιάνους, στην γειτονιά της Σιδάδ Μπάισα και στον κοινωνικό χώρο Μοΐνιου Νέγρου. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα flapoa.deriva.com.br

No Comments “Πόρτο Αλέγκρε, Βραζιλία: 2η Γιορτή Αναρχικού Βιβλίου”