Ώκλαντ, Καλιφόρνια: 2 Νοέμβρη – Γενική απεργία και μέρα μαζικών δράσεων

Μετά τη βίαιη επιδρομή και τις μαζικές προσαγωγές της αστυνομίας στις 5 τα ξημερώματα της 26ης Οκτώβρη 2011 στην Oscar Grant Plaza (πρώην Frank H. Ogawa Plaza), όλοι σχεδόν οι υπόλοιποι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στις 4 τ’ απόγευμα της ίδιας μέρας στις οδούς 14η και Μάντισον, σε ένδειξη αλληλεγγύης με τους συλληφθέντες.

Ακολουθεί το ψήφισμα της γενικής συνέλευσης του Occupy Oakland την Τετάρτη, 26 Οκτώβρη, στην ανακατειλημμένη πλατεία Όσκαρ Γκραντ, όπου ψήφισαν 1.607 άτομα περνώντας την πρόταση κατά 96,9% (η γενική συνέλευση δε λειτουργεί με διαδικασία ομοφωνίας, αλλά εγκρίνει προτάσεις με ποσοστό ψήφων 90% υπέρ, αφαιρώντας την αποχή από την τελική καταμέτρηση):

«Εμείς, ως σύντροφοι καταληψίες της πλατείας Όσκαρ Γκραντ, προτείνουμε να απελευθερώσουμε το Ώκλαντ την Τετάρτη, 2 Νοέμβρη 2011, και να αποκλείσουμε το 1%.*

Προτείνουμε ευρεία γενική απεργία στην πόλη και καλούμε όλους τους μαθητές να αποχωρήσουν από τα σχολεία. Αντί να πάνε οι εργάτες στη δουλειά κι οι μαθητές στο σχολείο, οι άνθρωποι θα συγκεντρωθούν στο κέντρο του Ώκλαντ για να μπλοκάρουν τη λειτουργία της πόλης.

Αυτήν τη μέρα όλες οι τράπεζες και οι εταιρείες θα πρέπει να κλείσουν, αλλιώς θα περάσουμε από πάνω τους.

Καλούμε σε γενική απεργία, μα ταυτόχρονα σε πολλές άλλες δράσεις. Οι άνθρωποι που οργανώνονται μέσα απ’ τις γειτονιές τους, τα σχολεία, τις κοινοτικές οργανώσεις, τις ομάδες συγγένειας, τους χώρους εργασίας και τις οικογένειες ενθαρρύνονται να αυτοοργανωθούν με έναν τρόπο που να τους επιτρέπει να συμμετάσχουν στον αποκλεισμό της πόλης όπως προτιμούν και μπορούν.

Όλα τα μάτια είναι στραμμένα στο Ώκλαντ. Ας τους δείξουμε τι είναι εφικτό».

Κάθε μέρα στις 5 τ’ απόγευμα θα ξεκινούν οι συναντήσεις του απεργιακού συντονιστικού συμβουλίου στην πλατεία Όσκαρ Γκραντ, πριν την καθημερινή γενική συνέλευση στις 7 μ.μ.

Πηγές: news.infoshop.org, www.occupyoakland.org

* Κατά το κεντρικό σύνθημα των Occupy Wall Street «Είμαστε το 99%»
[We are the 99 percent].

No Comments “Ώκλαντ, Καλιφόρνια: 2 Νοέμβρη – Γενική απεργία και μέρα μαζικών δράσεων”