Χιλή: Επιστολή ενός ακόμη κατηγορουμένου για την «υπόθεση βόμβες»

προς τη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς

Η καθημερινή αβεβαιότητα και η απειλή μιας ενδεχόμενης εκδίκησης της εξουσίας απέναντι στα σώματά μας εξαφανίζονται όταν διαβάζουμε τις αντεξουσιαστικές και αλληλέγγυες κουβέντες που αυτήν τη στιγμή είναι σε αιχμαλωσία στα μπουντρούμια του ελληνικού κράτους. Λόγια που με κανέναν τρόπο δεν υποτάσσονται, που εξεγείρονται ενάντια στο δεσμοφύλακα και σε κάθε μορφή εξουσίας, κουβέντες που συνιστούν μια πράξη υπέρβασης της καταπίεσης.

Όπως λέγεται επανειλημμένα, η αλληλεγγύη δεν είναι μόνο μια λέξη γραμμένη ανάμεσα σε αναρχικούς, και εσείς το έχετε αποδείξει πέρα για πέρα, κατανοώντας πως ο αγώνας για την απελευθέρωση είναι παγκόσμιος, κάνοντας πράξη και στηρίζοντας τη διεθνή εξέγερση με συνεχή τρόπο, δείχνοντας στον εχθρό ότι η αξιοπρέπειά μας είναι αληθινή και πως αποτελεί μια διαρκή απειλή για αυτόν τον κόσμο και για εκείνους που επιχειρούν να τον διαιωνίσουν. Ο αγώνας ενάντια στον εγκλεισμό, μέσα και έξω από τις φυλακές, είναι ο ίδιος είτε στη Χιλή είτε στην Ελλάδα, στην Ινδονησία ή στο Μεξικό, μιας και ο εχθρός και οι αρχές του είναι κοινές, γεγονός που καθιστά αναγκαία την ανταλλαγή εμπειριών και βιωμάτων επιθετικής αντίστασης, που θα μας επιτρέψουν να προχωρήσουμε στη δόμηση των νέων ανταγωνιστικών σχέσεων απέναντι στην εξουσία. Με αυτόν τον τρόπο χαιρετώ αδερφικά τη δημιουργία της FAI/FRI ως μία περίπτωση που ενισχύει την αντεξουσιαστική πρακτική και σκέψη, και μας επιτρέπει να αναγνωρίσουμε τα αδέρφια μας σε όλο τον κόσμο, χωρίς καν να έχουμε ιδωθεί από κοντά.

Μετά από τους 9 μήνες που έχω περάσει πίσω από τα κάγκελα, η ενέργειά μου παραμένει αλληλέγγυα με τους κρατουμένους και η γνώση πως κινδυνεύω με χρόνια φυλάκισης σε καθεστώς υψίστης ασφάλειας με κάνει μονάχα να περιφρονώ ακόμα περισσότερο αυτά τα κέντρα θανάτου και τους φρουρούς τους. Η μόνη εναλλακτική για αυτά τα μέρη είναι η ολοκληρωτική τους καταστροφή και γι’ αυτό πρέπει να εργαστούμε χωρίς παύσεις, πάντα προς τα μπρος.

Όλη μου τη δύναμη και υποστήριξη για τους φυλακισμένους των ΣΠΦ, που η στάση τους γεμίζει με περηφάνια όλους τους αναρχικούς και αντεξουσιαστές, κι όπως λέτε και εσείς είναι πολύ πιθανό κάποια μέρα να συναντηθούμε σε οποιοδήποτε σημείο του κόσμου για να μοιραστούμε και να πραγματώσουμε τις εμπειρίες μας.

Ένας ακόμη κατηγορούμενος για την «υπόθεση βόμβες»
Σε αναμονή της Πολιτικής Δίκης

στα ισπανικά, ιταλικά: culmine