Ινδονησία: Γράμμα από τους Eat & Billy, φυλακισμένους συντρόφους του Πυρήνα «Ζήτω ο Λουσιάνο Τορτούγα» / FAI Ινδονησίας

Οι αναρχικοί κρατούμενοι Ητ και Μπίλλυ είναι σύντροφοι του Πυρήνα «Ζήτω ο Λουσιάνο Τορτούγα» / Άτυπης Αναρχικής Ομοσπονδίας, Τομέα Ινδονησίας, οι οποίοι βρίσκονται προφυλακισμένοι έχοντας αναλάβει την ευθύνη για τον εμπρησμό ενός ΑΤΜ της τράπεζας BRI στη Γιογκγιακάρτα στις 7 Οκτώβρη 2011, που προκάλεσε έκρηξη. Η δράση ήταν μια διακήρυξη αλληλεγγύης με τον Λουσιάνο «Χελώνα», τραυματία αναρχικό μαχητή της Χιλής, και τους επαναστάτες φυλακισμένους κι αγωνιστές στην Ινδονησία και σε όλο τον κόσμο που συνεργούν στη διεθνή σύγκρουση με τον καπιταλισμό και την ιεραρχία.

Παρά τις συνθήκες απομόνωσης και τις αναπόφευκτες σκληρές κι ατελείωτες ανακρίσεις, οι σύντροφοι ποτέ δε συνέπραξαν ή συνεργάστηκαν με τον κατασταλτικό μηχανισμό, ούτε και πτοήθηκαν από την εφαρμογή του τρομονόμου. Το κύμα καταστολής που έχει εξαπολύσει το ινδονησιακό κράτος μαζί με τα καθεστωτικά μίντια εναντίον όχι μόνο των ίδιων, αλλά και αυτόνομων χώρων και ατόμων, κι εκτείνεται στις συνεχιζόμενες δολοφονικές πρακτικές που εφαρμόζει στα νησιά, δεν κατόρθωσε να αποκρύψει το προφανές: ότι το κράτος της Ινδονησίας και οι εταιρείες που λειτουργούν εκεί είναι εκμεταλλευτές και τρομοκράτες.

Αυτή η ανοιχτή επιστολή συνοδεύει μια διαρκή έκκληση διεθνούς αλληλεγγύης με τον περιβαλλοντικό, αυτοχθονικό και αντικαπιταλιστικό/αντικρατικό αγώνα στην Ινδονησία, κι επιπλέον οι φυλακισμένοι σύντροφοι θέλησαν να εστιαστεί η προσοχή σε μέρη όπως η Βέρα (Μπίμα), όπου οι άνθρωποι αντιστέκονται σε ένα ορυχείο σιδήρου, καθώς επίσης στην κατάσταση του ανανεωμένου κοινωνικού πολέμου στη Δυτική Παπούα, όπου οι εξεγερμένοι και οι φοιτητές κλιμακώνουν τη σύγκρουση με την αστυνομία, το στρατό και τη μαφία της Freeport McMoRan Copper & Gold Inc.

Μπορείτε να διαβάσετε ένα προηγούμενο κείμενο (μεταφρασμένο σε επτά γλώσσες) σχετικά με την υπόθεση (να σημειωθεί πως είχε συλληφθεί ένα τρίτο άτομο, που αφέθηκε κατόπιν ελεύθερο), όπως και μια μπροσούρα αλληλεγγύης στ’ αγγλικά από Actforfreedomnow/Elephant Editions.

Σύντομα θα ανακοινωθεί τραπεζικός λογαριασμός για οικονομική ενίσχυση κι ένα κάλεσμα για συγκεκριμένη ημερομηνία/περίοδο διεθνούς αλληλεγγύης, γι’ αυτό καλό θα ήταν οι σύντροφοι να είναι ενήμεροι για το θέμα. Ωστόσο, η έκφραση αλληλεγγύης δε θα ‘πρεπε να περιμένει μέχρι την ημερομηνία κάποιας επικείμενης δίκης ή οποιαδήποτε ημερομηνία που επιβάλλεται από τα πάνω. Οι Ητ και Μπίλλυ περιμένουν από τους συντρόφους να δράσουν όπως έκαναν πάντα, με τις καρδιές και τη γενναιόδωρη θέρμη τους μαζί στον παγκόσμιο αγώνα ενάντια σε κράτος και Κεφάλαιο.
_

Αγαπητοί σύντροφοι, με σεβασμό, αγάπη και οργή

Έχουν περάσει 35 μέρες από τότε που πιαστήκαμε, και λυπούμαστε που πήρε τόσο για να γράψουμε αυτό το γράμμα, μιας και η μόνη δυνατότητα επικοινωνίας είναι μέσω των φίλων και των ερωτικών συντρόφων μας, που έχουν ακόμη το κουράγιο να μας επισκέπτονται εδώ. Η άμεση αλληλογραφία είναι αδύνατη.

Περιμέναμε να μάθουμε κάποια νέα απ’ όλους σας και, σαν μια ισχυρή ζεστή αύρα σ’ αυτό το κλίμα καταστολής, ανακτήσαμε άλλη μια φορά την ενέργεια και τη δύναμή μας όταν ακούσαμε τον ήχο της επαναστατικής αλληλεγγύης κι ένα θερμό αίσθημα συντροφικότητας απ’ όλους τους πολεμιστές και φυλακισμένους της λευτεριάς ανά τον κόσμο – ιδίως όταν είχαμε την ευκαιρία να διαβάσουμε σε μια εφημερίδα για κάποια πρόσφατη εξέγερση στη Ρώμη, στην Ιταλία, νιώσαμε πως σύντροφοι αγωνίζονται ακόμη για μια αληθινή επαναστατική αλλαγή… αλλά και ότι το πνεύμα του εξεγερτισμού πλανάται ακόμα στον αέρα σαν μια αχτίδα ελπίδας – σ’ αυτήν τη μουντή ατμόσφαιρα των κλουβιών της καταστολής.

Στέλνουμε τις αγκαλιές μας σε όλα τα μέλη της FAI ανά τον κόσμο (ελεύθερα και φυλακισμένα), όπως επίσης στα μέλη της ΣΠΦ στην Ελλάδα· τ’ αληθινά επαναστατικά και θερμά μας αισθήματα σε όλους σας.

Και κάτι λυπηρό: είμαστε πραγματικά απογοητευμένοι που μερικοί σύντροφοί μας εδώ διακατέχονται από φόβο και το μιντιακό κιτρινισμό, που τους κάνουν να υποχωρούν απ’ την πρώτη γραμμή, αλλά ας τ’ αφήσουμε στην άκρη, μιας και είμαστε ακόμα πεπεισμένοι ότι διατηρούν τις ιδέες στην καρδιά τους της αντίστασης… που θα φώτιζαν άλλη μια φορά το σκοτάδι στο τρεμάμενο φως του πάθους για ανταρσία.

Ζεστές αγκαλιές και χαιρετισμούς σε όλους τους αγωνιστές σε Χιλή, Ελλάδα, Πορτογαλία, Ιταλία, Ισπανία, Γερμανία και σ’ όλους τους επαναστάτες αναρχικούς που δεν υποχωρούν ποτέ μπροστά στο πρόσωπο της καταστολής.

Επαναστατικούς χαιρετισμούς κι αγκαλιές σε όλους σας.

Μέλη του Πυρήνα «Ζήτω ο Λουσιάνο Τορτούγα» /
Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία Ινδονησίας
EAT και BILLY
_

ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟ ΑΠ’ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΛΙΑ

πηγή: 325