Πόρτλαντ, ΗΠΑ: Επίθεση ενάντια σε υποκατάστημα της τράπεζας Umpqua

Στις 14 Νοέμβρη, ώρα 4.30 π.μ., μια ομάδα αναρχικών σπάσαμε τα παράθυρα της τράπεζας Umpqua στη συμβολή της λεωφόρου Νόρθηστ 18 με την οδό Νόρθηστ Αλμπέρτα. Η τράπεζα Umpqua προσπαθεί να πουλήσει το προφίλ μιας «πράσινης» και «κοινοτικής» τράπεζας, και εμείς θελήσαμε να συντρίψουμε αυτή την ψευδαίσθηση.

Η Umpqua είναι γνωστή για τη χρηματοδότηση των κολοσσών ξυλείας σε όλο το Όρεγκον, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για την καταστροφή των πολύτιμων εύκρατων δασών της βροχής και μαζί με αυτά της δυνατότητας ενός βιώσιμου μέλλοντος.

Η οδός Αλμπέρτα έχει εξευγενιστεί απίστευτα τα τελευταία χρόνια, και η τράπεζα Umpqua έχει μεγάλο μερίδιο σε αυτό. Αναγκάζοντας ανθρώπους με άλλο χρώμα, πλην του λευκού, να εγκαταλείψουν μία από τις λίγες γειτονιές όπου ιστορικά είχαν το δικαίωμα να ζουν, είναι σαφέστατα ρατσισμός.

Δεν μας νοιάζει που η Umpqua είναι μια μικρή ή τοπική τράπεζα. Εμείς δεν θέλουμε έναν μικρότερο, σε τοπικό επίπεδο καπιταλισμό, αλλά την ολοκληρωτική καταστροφή αυτού του συστήματος που μας κρατά εξαθλιωμένους.

Σπάσαμε τα παράθυρα σε ένδειξη αλληλεγγύης με οποιονδήποτε υποφέρει από την καθημερινή βία της αστυνομίας του Πόρτλαντ και με τους συντρόφους που τους πούλησαν οι φιλελεύθεροι/επίδοξοι μπάτσοι στο «κίνημα Occupy Portland». Μπορείτε κι εσείς να δράσετε για τις επιθυμίες σας.

Αγάπη και αλληλεγγύη,
Μερικοί οργισμένοι προλετάριοι

πηγή: pugetsoundanarchists.org