Σαντιάγο, Χιλή: Βομβιστική επίθεση σε υποκατάστημα της τράπεζας BCI

«Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για την τοποθέτηση ενός αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού, με διπλό σύστημα χρονοκαθυστέρησης, στο μηχάνημα αυτόματης ανάληψης χρημάτων της τράπεζας BCI, στη συμβολή των οδών Μακούλ και Λος Όλμος, την 30ή Νοέμβρη και ώρα 21.36.

Η πυροδότηση ήταν προγραμματισμένη για τις 22.20, δίνοντάς μας το χρόνο ώστε να απομακρυνθούμε από την περιοχή με τα οχήματά μας, που ήταν με αναμμένη τη μηχανή, και να απολαύσουμε ένα κρύο ποτό ενώ αναλογιζόμασταν το χάος.

Σχεδόν ένα χρόνο μετά τη δολοφονία 81 κρατούμενων από τα χέρια του κράτους, στη φυλακή του Σαν Μιγκέλ, δεν ξεχνάμε τον πόνο και την αγωνία των συγγενών τους, το δειλό αίμα των δεσμοφυλάκων και τα γέλια των εξουσιαστών.

Σχεδόν ένα χρόνο μετά, ο συνένοχος Τύπος το βουλώνει, η «δικαιοσύνη» το βουλώνει, οι εισαγγελείς το βουλώνουν, οι πολιτικοί το βουλώνουν, οι αριστεροί το βουλώνουν…
Ακούστε καλά: εμείς ούτε το βουλώνουμε ούτε θα το βουλώσουμε, ούτε ξεχνάμε και ούτε για λίγο δε θα σταματήσουμε να χτυπάμε την εξουσία και τους υπερασπιστές της, τις υποδομές και τα σύμβολά της.

Δημοσιογράφοι, δικαστές και εισαγγελείς, από σήμερα δε θα κοιμάστε ήσυχοι, από σήμερα μια σκιά ακολουθεί τα βήματά σας, από σήμερα μια επίθεση μπορεί να λάβει χώρα σε κάθε γωνιά.

Για την ολοκληρωτική καταστροφή της κοινωνίας των φυλακών!
Φωτιά και ανατροπή!
Να πολλαπλασιάσουμε τους αυτόνομους αντικαπιταλιστικούς πυρήνες!

Ομάδα Μάχης Μανουέλ Γκουτιέρρες

ΥΓ. Λυπούμαστε που ένας περαστικός τραυματίστηκε από την έκρηξη, και οι μπάτσοι με το δειλό τους ζήλο αναζήτησης υπευθύνων τον συνδέουν με αυτό το γεγονός.»

ενημέρωση από Arde Moyano Records

Σημείωση: Ο περαστικός που τραυματίστηκε από την έκρηξη έχει συλληφθεί και βρίσκεται προφυλακισμένος.