Γαλικία, Ισπανία: 12η πορεία στη φυλακή του Τεϊσέιρο και διαδήλωση στην Α Κορούνια

Το επόμενο Σάββατο, 17 Δεκέμβρη, όπως κάθε χρόνο το Σάββατο πριν τα Χριστούγεννα, θα πραγματοποιηθεί η παραδοσιακή πορεία στη φυλακή του Τεϊσέιρο. Επιπλέον, αυτόν το χρόνο θα πορευτούμε αργότερα την ίδια μέρα στους δρόμους της Α Κορούνια, έτσι ώστε να δείξουμε ακόμα περισσότερο την αλληλεγγύη μας στους φυλακισμένους και να γνωστοποιήσουμε στους πολίτες τη σκληρή πραγματικότητα του συστήματος των φυλακών, που παραμένει κρυμμένο από το βλέμμα της κοινής γνώμης.

Η συγκέντρωση στο Τεϊσέιρο θα πραγματοποιηθεί στις 16.00 στο πάρκινγκ της φυλακής, και ζητείται από όλους να είναι ακριβείς στην ώρα της άφιξής τους μιας και στις 20.00 θα ξεκινήσει η διαδήλωση στην Α Κορούνια, με σημείο συγκέντρωσης την πλατεία του Οβελίσκου.

Αξίζει να σημειωθεί, λαμβάνοντας υπόψη την καταστολή των προηγούμενων χρόνων, πως η συγκέντρωση στη φυλακή έχει γνωστοποιηθεί στις κυβερνητικές αρχές και ως εκ τούτου δεν αναμένουμε νομικές συνέπειες, όμως άγνωσται αι βουλαί της μπενεμερίτας* όπως καλά γνωρίζετε. Σε κάθε περίπτωση, είναι καλό να παραμείνουμε σε επιφυλακή και για κάθε πιθανό νέο θα σας κρατήσουμε ενήμερους.

Φέρτε αντικείμενα που να κάνουν θόρυβο, όλη σας την αγάπη για όσους υφίστανται τα αντίποινα του συστήματος και όλη σας την οργή ενάντια στο σύστημα των φυλακών.

Κάτω οι τοίχοι όλων των φυλακών!

* λαϊκότροπα οι μπάτσοι της ισπανικής πολιτοφυλακής

πηγή: abordaxe revista