Γαλλία: Συλλήψεις συντρόφων ύστερα από άμεση δράση ενάντια στα κολαστήρια ανηλίκων

Έγκλειστους μας κρατούν τα τείχη – Ας επιτεθούμε σ’ όλες τις φυλακές

Τον περασμένο Μάη ξέσπασε εξέγερση στη φυλακή ανηλίκων της Λαβόρ, στην περιοχή Ταρν της Γαλλίας, η οποία διάρκεσε αρκετές μέρες. Αντιμέτωποι με τους δεσμοφύλακες, οι κρατούμενοι κατέστρεψαν δεκάδες κελιά. Προηγήθηκαν, αλλά και ακολούθησαν ατομικές και συλλογικές κινήσεις εξεγερσιακού χαρακτήρα σε διάφορους χώρους εγκλεισμού, φυλακές ανηλίκων (EPM), φυλακές και κέντρα κράτησης, οι οποίες ήταν ζωντανή απόδειξη ότι η οργή κι η ένταση δεν παύουν ποτέ εντός των τειχών, αλλά, αντίθετα, εκδηλώνονται υπό διαφορετικές μορφές ανάλογα με τις περιστάσεις.

Αλλά κι έξω από τις φυλακές είναι έκδηλη η οργή εναντίον θεσμών και επιχειρήσεων που φυλακίζουν ή βγάζουν κέρδος από τον εγκλεισμό. Τον Ιούλιο στη Λαμπέζ (έξω από την Τουλούζη) γύρω στα δέκα άτομα μπούκαραν στα γραφεία της «διαπεριφερειακής διεύθυνσης δικαστικής προστασίας ανηλίκων».* Έφυγαν χωρίς να συναντήσουν εμπόδια αφού πρώτα κατάβρεξαν τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, έγραψαν συνθήματα ενάντια στη φυλάκιση ανηλίκων όπως «Γάμα τη δικαιοσύνη», «Γουρούνια» κι άφησαν κείμενα που προορίζονταν για τους υπαλλήλους.

Στα μέσα του Νοέμβρη έγιναν συλλήψεις και κατ’ οίκον έρευνες στο πλαίσιο της έρευνας για το εν λόγω περιστατικό. Τέσσερα άτομα βρίσκονται τώρα προφυλακισμένα κι ένα ακόμη άτομο τελεί υπό περιοριστικούς όρους.

Γιατί θέλουμε έναν κόσμο δίχως φυλακές, δίχως κυριαρχία, δίχως χρήμα.
Στεκόμαστε αλληλέγγυοι με όλους τους διωκόμενους, αθώους ή ένοχους.
Για να ’μαστε ελεύθεροι, πρέπει να καταστρέψουμε ό,τι μας καταστρέφει.

πηγή

* Direction de la Protection Judiciaire de la Jeunesse (DPJJ): Αποκεντρωμένη υπηρεσία του γαλλικού υπουργείου Δικαιοσύνης για τον έλεγχο των φυλακών ανηλίκων, με διάφορες υποδιευθύνσεις ανά περιφέρεια.

διαβάστε περισσότερα εδώ
βλ. και ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΚΑΤΣΟΥΜΕ ΦΡΟΝΙΜΟΙ;