Φρανκφούρτη, Γερμανία: Ανάληψη ευθύνης για επιθέσεις σε τράπεζες και στην αστυνομία

Το νέο έτος ξεκινάει καλά. Τα πρώτα λεπτά της Πρωτοχρονιάς, επιτεθήκαμε στα νέα κεντρικά γραφεία της KFW (όμιλος τραπεζικής ανάπτυξης, ιδιοκτησίας του γερμανικού κράτους) στη Φρανκφούρτη, κοντά στην πλατεία Μπόκενχαϊμερ Βάρτε, με κάμποσες πέτρες. Μιας και νιώσαμε τόσο καλά με αυτή την ενέργεια, επιτεθήκαμε επίσης σε ένα υποκατάστημα της τράπεζας Commerzbank, σε κάποια διαφημιστικά σταντ και ανάψαμε μια φωτιά χαράς, πυρπολώντας μερικούς κάδους. Όταν έφτασαν οι μπάτσοι, τελείως καθυστερημένοι, τους πήραμε στο κυνήγι. Πολύς κόσμος ενώθηκε στη δράση μαζί μας αυθόρμητα και έδειξε το θυμό του για το γαμημένο σύστημα.

Η δράση ήταν μια έκφραση του θυμού μας για τη γερμανική πολιτική της κρίσης. Ο καπιταλισμός θέλει να σωθεί εις βάρος τού μεροκαματιάρη πληθυσμού εδώ, στην Ελλάδα, στην Ισπανία, στην Ιταλία… Θεσμοί όπως ο KFW και ο EZB παίζουν το ρόλο αυτών που εφαρμόζουν τις πολιτικές των κατοχικών συνθηκών. Τα επαχθή προγράμματα περικοπών στη νότια Ευρώπη και το HartzIV (γερμανικό πρόγραμμα «εργασιακών μεταρρυθμίσεων», δηλαδή αθρόων περικοπών κοινωνικής πρόνοιας) και οι χαμηλοί μισθοί στη Γερμανία είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος.

Ο πρωτοχρονιάτικος χαιρετισμός μας απευθύνεται επίσης στους μπάτσους της Φρανκφούρτης, που είναι πρόθυμοι να γίνουν τσιράκια του συστήματος. Η εκκένωση της κατάληψης Schumannstraße το απέδειξε άλλη μια φορά.

[vimeo]http://vimeo.com/30926236[/vimeo]

Οι μπάτσοι λένε ότι δεν συνέβη τίποτα το ιδιαίτερο την Πρωτοχρονιά στη Φρανκφούρτη. Ας είναι. Όπως και να ‘χει, θα πρέπει να συνηθίσουν στο γεγονός πως στο μέλλον θα εκφράζουμε το θυμό μας συχνότερα με έμπρακτο τρόπο. Το 2012 οι διαμαρτυρίες ενάντια στον καπιταλισμό και στην κρίση θα αποκτήσουν νέα δυναμική, είτε είναι ειρηνικές είτε μαχητικές. Η Φρανκφούρτη θα αποτελέσει ένα κεντρικό σημείο σε αυτή την εξέλιξη.

Για ένα εξεγερμένο 2012
Ας φέρουμε την εξέγερση στην καρδιά του κτήνους

πηγή: directactionde.ucrony.net