Ινδονησία: Ενημέρωση σχετικά με την υπόθεση των Eat & Billy

Λάβαμε δυστυχώς μία ακόμα άσχημη είδηση σχετικά με την υπόθεση των δύο κοινωνικών αγωνιστών, οι οποίοι είναι φυλακισμένοι στην Γιογκγιακάρτα από τις 7 Οκτώβρη 2011. Κρατούνται λόγω μιας εμπρηστικής επίθεσης σε ένα ΑΤΜ του καπιταλιστικού δικτύου της τράπεζας BRI, το οποίο κάηκε.

Οι δύο αγωνιστές, Ρέυχαρτ Ρουμπαγιάν/Ητ [Reyhart Rumbayan] και Μπίλλυ Αουγκουστάν/Μπίλλυ [Billy Augustan], είναι σύντροφοι του Πυρήνα «Ζήτω ο Λουσιάνο Τορτούγα» / Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία, Τομέας Ινδονησίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες που λάβαμε, η αστυνομία παρέτεινε την περίοδο προφυλάκισής τους μόνο ως τις 5 Γενάρη 2012, αλλά στην πραγματικότητα συνεχίζουν να είναι έγκλειστοι και δεν έχουν απελευθερωθεί. Αυτό σημαίνει πως οι δύο εξεγερσιακοί σύντροφοι βρίσκονται πίσω από τα κάγκελα της φυλακής ήδη 104 μέρες μέχρι σήμερα (18/1/12).

Από την άλλη, το πιο πιθανό είναι πως θα κατηγορηθούν για εγκληματικές πράξεις που μπορούν να επισύρουν μέγιστη ποινή 9 χρόνων φυλάκισης. Κατηγορούνται και οι δύο με το άρθρο 187 (παράγραφος 1, διάταξη Ε) και το άρθρο 170 του ινδονησιακού ποινικού κώδικα.

Είναι πιθανό πως η δίκη τους θα λάβει χώρα αυτόν το μήνα, Γενάρη 2012. Παρ’ όλα αυτά δεν γνωρίζουμε ακόμα την ακριβή ημερομηνία της δίκης τους. Γι’ αυτό, ζητάμε βοήθεια και πολύμορφη αλληλεγγύη από όλους όσους διαβάζουν αυτά τα νέα.

Παρακαλούμε διαδώστε αυτά τα νέα όσο γίνεται πιο πλατιά. Ας δείξουμε την αλληλεγγύη μας με αυτούς που υφίστανται την καταστολή γιατί επιτέθηκαν στους καταπιεστές.

Λευτεριά στους δυο αγωνιστές της Γιογκγιακάρτα!
Φωτιά στις φυλακές!
Ζήτω η εξέγερση!

η ενημέρωση στα αγγλικά/ισπανικά/ινδονησιακά/ιταλικά