Λισαβόνα, Πορτογαλία: Μπάτσοι και ναζί, το ίδιο μαγαζί…

Το απόγευμα του Σαββάτου, 21 Γενάρη 2012, πραγματοποιήθηκε πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στην ανεργία, στην εργασιακή επισφάλεια και στα μέτρα λιτότητας που επιβάλλει η πορτογαλική κυβέρνηση και η Τρόικα, ενάντια και στην καταστολή της γενικής απεργίας της 24ης Νοέμβρη 2011.

Ενώ ήταν σε εξέλιξη η διαδήλωση, μια οργανωμένη ομάδα εθνικιστών επιχείρησε να συμπορευτεί με τους υπόλοιπους διαδηλωτές. Πλήθος κόσμου αυθόρμητα τους μπλόκαρε το δρόμο φωνάζοντας αντιφασιστικά συνθήματα, όπως «Ποτέ ξανά φασισμός» και «Ε, ναζί, φύγε από ’δώ!» Όταν ο κλοιός άρχισε να σφίγγει γύρω από το μπλοκ των νεοναζί, κάποιοι απ’ αυτούς άναψαν καπνογόνα και επιτέθηκαν από κοινού με τους μπάτσους εναντίον του κόσμου που προσπαθούσε να τους πετάξει έξω απ’ την πορεία. Λίγο μετά σχηματίστηκε επίσης αστυνομική ασπίδα προστασίας μπροστά από τους φασίστες, ενώ ένας αντιφασίστας υπό τις επευφημίες των διαδηλωτών πυρπολούσε μια σημαία του ΜΟΝ, αποκαλούμενου «Κινήματος Εθνικής Αντιπολίτευσης».

Εδώ βίντεο από κωλοκάναλο που δείχνει την από κοινού επίθεση των μπάτσων και των φασιστών. Θυμίζουμε πως στις 12 Μάρτη 2011 οι νεοναζί του PNR είχαν συμμετάσχει ανενόχλητοι στη γιγαντιαία πορεία της «Στριμωγμένης Γενιάς», έχοντας τότε σύμμαχους στη διάχυση της εμετικής τους προπαγάνδας τα καθεστωτικά μίντια.

ανταπόκριση συντρόφων

[nggallery id=25]

Φωτογραφίες των ναζήδων. Τσακίστε τους!