ΗΠΑ: Αλληλεγγύη στους συλληφθέντες του Ώκλαντ

Η Συμμαχία Αλληλεγγύης Εργατών (Workers Solidarity Alliance, WSA) στέκεται αλληλέγγυα με όλους τους ανθρώπους που κακοποιήθηκαν βάναυσα, απήχθησαν και στοιβάχτηκαν σε κλουβιά από την αστυνομία του Ώκλαντ στην Καλιφόρνια –και σε όλο τον κόσμο–, καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι αψηφούν την ιερότητα της ιδιωτικής ιδιοκτησίας και του Κεφαλαίου, βάζοντας την ανθρώπινη ζωή πάνω από τα περιθώρια κέρδους όσων κατέχουν και διευθύνουν τον κόσμο μας.

Στις 28 Γενάρη 2012 άνθρωποι από το Ώκλαντ, και όχι μόνο, προσπάθησαν με γενναιότητα να καταλάβουν ένα εγκαταλειμμένο κτήριο ώστε να οικοδομήσουν ένα κοινοτικό κέντρο ως ζωτικό χώρο, οργανώνοντας κινηματικές υποδομές, ιατρικές δομές και πάει λέγοντας. Είναι παράλογο τεράστια κτήρια να παραμένουν άδεια την ώρα που οικογένειες μένουν στο δρόμο και στερούνται στοιχειώδους πρόσβασης σε στέγη, τροφή και δεν έχουν τ’ αναγκαία για την ανθρώπινη ζωή. Αυτή είναι όμως η λογική του καπιταλισμού.

Η αστυνομία του Ώκλαντ, δρώντας στην υπηρεσία των ιδιοκτητών της κοινωνίας, φρούρησε αυτό το άδειο κτήριο με ξυλοδαρμούς, ρίψη βομβίδων κρότου λάμψης και δακρυγόνων εναντίον του κόσμου, με απαγωγές και φυλακίσεις ανθρώπων – δείχνοντας σε όλους ότι η ιδιωτική ιδιοκτησία, και η λιμοκτονία και έλλειψη στέγης που εγγυάται, μπορεί να διατηρηθεί μονάχα μέσω της βίας. Κι εν πολλοίς η αλλαγή αυτού του είδους των κοινωνικών σχέσεων σημαίνει να πάρουμε πίσω όσα μας έχουν αρνηθεί μέσω της ίδιας βίας.

Η αλληλεγγύη, πέρα από δηλώσεις, είναι και πράξη. Θα συναντηθούμε στους δρόμους, με την ελπίδα να διασπείρουμε την ανταρσία στους εργασιακούς μας χώρους, στις κοινότητες και στα σπίτια μας! Λυσσαλέο σεβασμό σε όλους όσους βρίσκονται στα κελιά εξαιτίας της γενναιότητάς τους, αφού αντιστάθηκαν στους ένστολους τραμπούκους και, κατ’ επέκταση, σ’ ένα σύστημα που παρακμάζει και πεθαίνει μπροστά στα μάτια μας.

Με ένα νέο κόσμο στις καρδιές μας,
Workers Solidarity Alliance

πηγή: ideas & action