Πόρτλαντ, Όρεγκον: Διαδήλωση θορύβου έξω από φυλακές τη μέρα του αγίου Βαλεντίνου

Το πάθος μας για λευτεριά είναι δυνατότερο απ’ όλα τους τα κελιά!

Διαδήλωση θορύβου σε αλληλεγγύη με κρατουμένους
τη μέρα του Αγίου Βαλεντίνου!

14 Φεβρουαρίου 2012, 8–9.30 μ.μ.
στις φυλακές ανηλίκων του Πόρτλαντ
Donald E. Long Juvenile Detention Center, 1401 NE 68th Avenue, PDX

Προσυγκέντρωση στο Rose Quarter Transit Center στις 7.30 μ.μ., για επιβίβαση στο τραμ (ΜΑΧ), ή ραντεβού έξω από τις φυλακές. Φέρτε μαζί πικέτες, πανό, κατσαρολικά, τύμπανα, ηχοσυστήματα κι οτιδήποτε άλλο χρειάζεστε για να κάνετε εκκωφαντικό θόρυβο. Φορέστε μαύρα.

Όσο επικριτικοί κι αν είμαστε προς αυτήν τη γιορτή, η μέρα του αγίου Βαλεντίνου παραμένει μια στιγμή όπου μας λένε να γιορτάσουμε εκείνους που αγαπάμε και ποθούμε στη ζωή μας. Παρ’ ότι ασχολούμαστε συχνά με οτιδήποτε μισούμε, είναι εξίσου αλήθεια πως αυτό το μίσος είναι η άλλη όψη της αγάπης τού ενός για τον άλλον, για την εξέγερση, για τους φίλους και τους εραστές που δεν έχουμε ακόμη γνωρίσει.

Η φυλακή–κοινωνία πάνω απ’ όλα είναι χτισμένη με τέτοιον τρόπο ώστε να επιδιώκει να μας χωρίσει, προσπαθώντας να σπάσει τους έντονους συναισθηματικούς δεσμούς που χτίζουμε όσο αγωνιζόμαστε ενάντια στο κράτος και στο Κεφάλαιο.

Απ’ όσους κρατούνται αιχμάλωτοι του κράτους, πάρα πολλοί έχουν χωριστεί από τους εραστές, τους συζύγους, τους γονείς και τους φίλους τους, αφού στερούνται της δυνατότητας να εκφράσουν επαρκώς την αγάπη και την επιθυμία τους για άλλους απ’ έξω. Άλλοι, πάλι, παγιδευμένοι στις αδιόρατες φυλακές της έμφυλης κανονιστικότητας και της καταναγκαστικής ετεροφυλοφιλίας, τιμωρούνται επειδή βρίσκονται με τους εραστές τους από μέσα. Επίσης, πολλοί από μας βρισκόμαστε φυλακισμένοι λόγω της μιζέριας και της κατάθλιψης που συνοδεύουν την έλλειψη των ερωτικών σχέσεων που «έπρεπε να ’χουμε».

Ο μόνος έρωτας που αξίζει να ’χουμε είναι η ίδια η αγάπη για εξέγερση και για τις απαραίτητες συνενοχές που αυτή συνεπάγεται.

Ελάτε μαζί μας στις 14 Φλεβάρη να προσεγγίσουμε τα παιδιά που ’ναι έγκλειστα στο κέντρο κράτησης ανηλίκων, ώστε για άλλη μια φορά να δείξουμε ότι η αγάπη κι η εξέγερση δεν πρόκειται ποτέ να χωριστούν από τοίχους φυλακών.

Κείμενο δανεισμένο με αγάπη από συντρόφια στο Σικάγο.

πηγή: anarchistnews.org