Ελλάδα: Ενημέρωση από τις απεργιακές κινητοποιήσεις της 11ης Φλεβάρη

~ Υπάρχει πρόσβαση στο athens.indymedia.org για λοιπές ενημερώσεις.

Ηράκλειο Κρήτης: Κατάληψη πραγματοποιήθηκε σήμερα στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Creta TV από αναρχικούς/αντεξουσιαστές στο πλαίσιο της προπαγάνδισης της 48ωρης γενικής απεργίας.

Αθήνα: Στις 19.00 θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή συνέλευση στο κατειλημμένο κτήριο της Νομικής Σχολής (στην οδό Σόλωνος/είσοδος από πεζόδρομο Μασσαλίας). Καλούνται όλες κι όλοι να στηρίξουν τις δραστηριότητες της κατάληψης, που λειτουργεί ως βάση αγώνα.

Υπάρχει κάλεσμα για το Σύνταγμα στις 17.00 ενάντια στην ψήφιση της ACTA από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (ψήφιση που αναμένεται τον Ιούνιο του 2012, κι επιπλέον, για να θεσπιστεί κι εδώ, μέλλει να επικυρωθεί από το ελληνικό κοινοβούλιο).

Στη Μυτιλήνη, στη Λέσβο, γύρω στα 200 άτομα συμμετείχαν στην πορεία, η οποία γενικά δεν είχε καθόλου παλμό. Μοιράστηκαν κείμενα συντρόφων για την όξυνση του ταξικού πολέμου, αλλά όλα τα μαγαζιά κ.λπ. ήταν ανοιχτά.

14.50 Στη διαδήλωση κατά της θητείας και της υποχρεωτικής στράτευσης συμμετείχαν περίπου 600 αντιφασίστες και αντιφασίστριες. Η πορεία κινήθηκε με παλμό από το Θησείο έως και την πλατεία Κάνιγγος, στο κέντρο της Αθήνας. Ένας από τα πολλά αντιμιλιταριστικά συνθήματα που φωνάχτηκαν: ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΑΝΤΑΡΟΣ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ, ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΓΙΑ Τ’ ΑΦΕΝΤΙΚΑ!

14.35 Εκτιμάται πως 5.000 διαδηλωτές βρέθηκαν μπροστά στη βουλή στο Σύνταγμα. Την ίδια ώρα και παρά την καλεσμένη κινητοποίηση, η οδός Ερμού ήταν κατάμεστη με επίδοξους αγοραστές, πιστούς στην καταναλωτική μαστούρα. Όλοι οι δρόμοι έχουν πια ανοίξει. Και το τελευταίο μπλοκ διαδηλωτών αποχώρησε από τα Προπύλαια. Το μπλοκ αναρχικών/αντεξουσιαστών βρίσκεται πλέον στην κατειλημμένη Νομική. Κάποιοι ελάχιστοι παραμένουν στο Μνημείο Αγνώστου Στρατιώτη, φάτσα με φάτσα με τις διμοιρίες που φυλάνε τα αφεντικά τους.

14.00 Κόσμος που ήταν στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα πορεύεται τώρα στην οδό Πανεπιστημίου.

13.55 Μόλις μάθαμε ότι προσήχθησαν 2 άτομα έξω από τη Νομική (ενδέχεται να μην είχαν ταυτότητες). Δεν έχουμε εικόνα από Θησείο, όπου είχε καλεστεί πορεία ενάντια στην υποχρεωτική θητεία για τις 13.00.

13.34 Θεσσαλονίκη: Η πορεία των πρωτοβάθμιων σωματείων ξεκίνησε από την Καμάρα (περίπου 1.000 άτομα) και κατέληξε στην πλατεία Αριστοτέλους στον κατειλημμένο κινηματογράφο Ολύμπιον, όπου θα ακολουθήσει συνέλευση.

13.09 Πάτρα: Η αστυνομία επιτέθηκε με χημικά στην διαδήλωση.

13.02 Ο αυτοοργανωμένος ραδιοφωνικός σταθμός 105fm από την Μυτιλήνη αναμεταδίδει την ενημέρωση του 98fm.

12.58 Όλα τα μπλοκ των διαδηλωτών έχουν φτάσει στο Σύνταγμα. Ο όγκος του κόσμου δεν είναι ο αναμενόμενος δεδομένου της κρισιμότητας της κατάστασης. Οι σταλινικοί του ΠΑΜΕ αποχώρησαν με κατεύθυνση προς την οδό Φιλελλήνων.

12.28 Η πορεία από τα Προπύλαια έφτασε στο Σύνταγμα. Ο κόσμος φαίνεται μουδιασμένος όπως και χτες.

12.20 Διμοιρίες ΜΑΤ έχουν παραταχθεί μπροστά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη με φορεμένες τις αντιασφυξιογόνες μάσκες.

12.15 Το μετρό στην Ομόνοια παραμένει ανοιχτό. Πλήθος κόσμου συρρέει προς το Σύνταγμα.

12.14 Από εδώ https://chat.koumbit.net μπορείτε να μπείτε στο irc του #athens. Ωστόσο, η ιστοσελίδα του athens.indymedia.org, όπως και αυτή του ελεύθερου ραδιοφώνου 1431am από την Θεσσαλονίκη (www.1431am.org), δεν λειτουργούν από σήμερα το πρωί.

12.11 Ξεκίνησε η πορεία από τα Προπύλαια.

11.48 Η κατάληψη Νομικής στην Αθήνα είναι περικυκλωμένη από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις (ΜΑΤ και ασφαλίτες). Οι μπάτσοι κάνουν ελέγχους στις τσάντες όσων προσπαθούν να προσεγγίσουν την κατάληψη. Αυτή τη στιγμή 40 άτομα παραμένουν μέσα στην κατάληψη, όπως αναμεταδίδεται από το στούντιο του 98fm που έχει στηθεί και λειτουργεί μέσα από τους χώρους της κατειλημμένης Νομικής. Το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι 210 3688703.