Σαντιάγο, Χιλή: Τρέχουσα κατάσταση των πολιτικών κρατουμένων Φρέντυ Φουεντεβίγια Σάα, Μαρσέλο Βιγιαροέλ και Χουάν Αλίστε Βέγκα

Τη Δευτέρα, 27 Φλεβάρη, οι σύντροφοί μας Φρέντυ Φουεντεβίγια, Μαρσέλο Βιγιαροέλ και Χουάν Αλίστε συνεχίζουν την απεργία πείνας με υγρά, ενώ κρατούνται ακόμη εν είδει πειθαρχικής ποινής στην πτέρυγα υψίστης ασφαλείας, κάτι που δε θα αλλάξει μέχρι να πάψουν την κινητοποίησή τους. Και οι τρεις έχουν ήδη αξιοσημείωτη απώλεια βάρους: ο Φρέντυ έχασε 5,4 κιλά, ο Μαρσέλο 7,4 και ο Χουάν 4.

Παρά τη χειροτέρευση της φυσικής τους κατάστασης, οι σύντροφοί μας έχουν καλό ηθικό προσηλωμένοι στην πεποίθησή τους να συνεχίσουν την απεργία πείνας ως ένα μέσο αγώνα ενάντια στις φυλακές, αλλά και να είναι παρόντες κατά τις Μέρες Διεθνούς Αλληλεγγύης (19-29/2), που διεξάγονται από αλληλέγγυα συντρόφια ανά τον κόσμο.

Τέλος, κάνουμε ένα κάλεσμα για συνεχή αλληλεγγύη προς τους συντρόφους μας, και σας ζητάμε να δημοσιοποιήσετε την κατάσταση στην οποία βρίσκονται, στα μπουντρούμια του Κεφαλαίου, να διαδώσετε τη διαρκή ανυπακοή των κορμιών και των μυαλών τους.

Θα θέλαμε επίσης να στείλετε μπουκάλια με νερό, πόσιμα ενυδατικά άλατα ή ενεργειακά ποτά τις μέρες υποδοχής δεμάτων (κάθε Δευτέρα και Τετάρτη), έξω από τη φυλακή υψίστης ασφαλείας (Cárcel de Alta Seguridad).

Όσο υπάρχει μιζέρια, θα υπάρχει εξέγερση!
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΦΡΕΝΤΥ, ΜΑΡΣΕΛΟ ΚΑΙ ΧΟΥΑΝ!

Σ.τ.μ.: Οι Φρέντυ, Μαρσέλο και Χουάν είναι κρατούμενοι για την ίδια υπόθεση, κατηγορούμενοι για συμμετοχή σε ληστεία τράπεζας το 2007 που κατέληξε σε θάνατο ενός μπάτσου. Πρόσφατα η εισαγγελία ζήτησε βαρύτατες ποινές (έως και ισόβια) εναντίον τους.