Τσιγιάν, Χιλή: Εμπρηστική επίθεση εναντίον υποκαταστήματος της τράπεζας Banco de Chile

Προκήρυξη:

Τα ξημερώματα της 20ης Μάρτη, ημερομηνία καθορισμένη για την ακροαματική διαδικασία εναντίον του αδερφού μας Λουσιάνο Πριτρονέγιο, πορευτήκαμε με μίσος και οργή προς ένα υποκατάστημα της τράπεζας Banco de Chile, επί της λεωφόρου Κογίν, στο Τσιγιάν, φορτωμένοι με εύφλεκτα υλικά· δύο λεπτά ήταν αρκετά ώστε η αναρχική και άγρια φωτιά μας να φωτίσει τη νύχτα. Οι οικονομικές ζημιές για την ασφαλιστική ανέρχονται σε εκατομμύρια, και αυτή τη στιγμή οι γελοίοι μπάτσοι μάλλον ψάχνουν με τρόπο αξιολύπητο για στοιχεία, ενώ εμείς είμαστε εδώ κοντά άλλά και πολύ μακριά, γελώντας με την ευκολία που η φωτιά μας καταστρέφει το σύμβολο της κυριαρχίας, της εκμετάλλευσης, της εξαθλίωσης και της ανισότητας στον κόσμο.

Αυτή η φωτιά ας είναι μία απειλή και προειδοποίηση για όλες αυτές που μένει να μπουν. Η φωτιά μας θα συνεχίσει να εξαπλώνεται προς οποιαδήποτε δομή που δίνει ζωή σε αυτό το εξουσιαστικό και καταπιεστικό σύστημα, και δεν θα αργήσει να ‘ρθει η ώρα που θα καεί οποιοδήποτε άτομο εξασκεί τη σιχαμερή εξουσία ή οι μπράβοι της, που είναι οι μπάτσοι και οι ρουφιάνοι· αν είναι κάποιος να πεθάνει, αυτοί θα είστε εσείς. Και ας σας είναι ξεκάθαρο πως αυτή η επίθεση έγινε επίσης σε εκδίκηση για τους δολοφονημένους στις φυλακές του Σαν Μιγκέλ και στις φυλακές της Ονδούρας.

Αφιερώνουμε αυτή την επίθεση στους Φρέντυ, Μαρσέλο και Χουάν, φυλακισμένους για την «υπόθεση σεκιούριτι», και ειδικά στον Λουσιάνο, που αντιμετωπίζει την εκδικητικότητα του κράτους, των μπάτσων και των υπάκουων πολιτών του. Τορτούγα, μόνο με επαναστατική δράση θα καταφέρουμε να σε βγάλουμε ξανά στους δρόμους!

Να πολλαπλασιάσουμε τις επιθέσεις ενάντια στο Κεφάλαιο!
Ενάντια σε κάθε εξουσία!
Ζήτω η αναρχία!

Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία/Εμπρηστικός Πυρήνας Εφραΐν Πλάσα Ολμέδο