Σάο Πάολο, Βραζιλία: Νέο δίκτυο αλληλεγγύης από συγγενείς και φίλους κρατουμένων

Μη σιωπάς: Η περιφέρεια αγωνίζεται κόντρα στον εγκλεισμό

Στους πρώτους δύο μήνες του 2012 ο αριθμός των φυλακισμένων ανήλθε σε περισσότερα από 5.000 άτομα μόνο στην πολιτεία του Σάο Πάολο. Αν υπάρχει έστω και μια χούφτα πλουσίων ανάμεσα στους κρατουμένους, αυτό είναι ήδη πολύ, μιας και όλος ο ντουνιάς το ξέρει ότι η υποτιθέμενη δικαιοσύνη δεν είναι τυφλή, αλλά ΚΥΝΙΚΗ, και χρησιμεύει για να ευνοεί μόνο όσους έχουν φράγκα και να καταδιώκει τους φτωχούς, πάνω απ’ όλα αν αυτοί είναι μαύροι.

Λόγω των μαζικών φυλακίσεων, η εμπειρία του εγκλεισμού σημαδεύει τη ζωή εκατομμυρίων κατοίκων της περιφέρειας του Σάο Πάολο, που υπόκεινται στις διακρίσεις, στην έλλειψη ενημέρωσης, στις λαμογιές απατεωνίσκων δικηγόρων, στην καθυστέρηση δικαστικών διαδικασιών, στον εξευτελισμό της αναμονής σε ουρές, στους σωματικούς ελέγχους, στις τρισάθλιες συνθήκες των φυλακών, και πάει λέγοντας.

Γι’ αυτό, δημιουργούμε ένα δίκτυο αλληλεγγύης ανάμεσα σε συγγενείς και φίλους έγκλειστων γυναικών και αντρών, για να μοιραστούμε εμπειρίες, να μάθουμε να κατανοούμε τις νομικές διαδικασίες, να αγωνιστούμε για την κατάκτηση προνομίων και δικαιωμάτων, και να οργανωθούμε για να πολεμήσουμε αυτό το τόσο άδικο και διεστραμμένο σύστημα τιμωρίας και εγκλεισμού.

Rede de Comunidades do Extremo Sul de São Paulo–SP
Δίκτυο Κοινοτήτων από το Νότιο Άκρο του Σάο Πάολο