Μοντεβιδέο, Ουρουγουάη: Σύλληψη αναρχικού συντρόφου για συγκρούσεις με απεργοσπάστες την πρωτομαγιά

Λευτεριά στα συντρόφια που διώκονται επειδή αγωνίζονται

Όταν αγγίζουν έναν, μας αγγίζουν όλους – Αλληλεγγύη στους αγωνιστές

Τα ξημερώματα της Τετάρτης, 9 Μάη, οι μπάτσοι συνέλαβαν δύο αναρχικούς συντρόφους στο Μοντεβιδέο, τον έναν στο χώρο εργασίας του και τον άλλο στο σπίτι του. Τους προσήγαγαν στο Τμήμα Ειδικών Επιχειρήσεων και το πρωί της Πέμπτης, 10 Μάη, πέρασαν από δικαστήριο.

Ο ένας εκ των δύο συλληφθέντων αφέθηκε ελεύθερος, ενώ ο σύντροφος Νταβίδ παραμένει σε κράτηση λόγω της επίθεσης σε έναν απεργοσπάστη οδηγό ταξί, που δούλευε την Πρωτομαγιά.

Η ποινή επί της οποίας θα αποφανθεί ο δικαστής, εντός των επόμενων 10 ημερών, μπορεί να είναι από 3 μήνες έως 3 έτη φυλάκισης, από τη στιγμή που ο σύντροφος κατηγορείται για επίθεση εναντίον προσώπου και πρόκληση φθοράς οχημάτων.

Αυτό που το κράτος καταδικάζει δεν είναι μονάχα το παραπάνω περιστατικό, αλλά η επίθεση ενάντια στα δεκανίκια των αφεντικών του, μιας και κάτι τέτοιο δε βολεύει καθόλου τους εξουσιαστές και τον κόσμο της εκμετάλλευσης που συντηρούν. Αυτό που καταδικάζεται είναι η ρήξη με τις συνθήκες ζωής που επιβάλλουν κράτος και Κεφάλαιο.

Παρομοίως, προσπαθούν να σπείρουν το φόβο σε όλους όσους δε σκύβουν το κεφάλι ή δεν αποστρέφουν το βλέμμα, σε όσους δεν παραιτούνται και δεν αποδέχονται αυτόν τον τρόπο διαβίωσης.

Γι’ αυτόν το λόγο, απευθύνουμε ένα κάλεσμα αλληλεγγύης ώστε να γίνει ξεκάθαρο ότι κανένας σύντροφος δεν πρόκειται να μείνει μόνος.

Την Παρασκευή, 11 Μάη, καλείται συγκέντρωση αλληλεγγύης στην πλατεία Λιμπερτάδ, στις 16.00, για την απελευθέρωση του συντρόφου Νταβίδ.

πηγή: periódico anarquía

Ένας απεργοσπάστης, ένας εχθρός

 περισσότερα συνθήματα αλληλεγγύης στους διωκόμενους εδώ