Κύπρος: Διεθνές κάλεσμα δικτύωσης και αλληλεγγύης προς αναρχικές/αντεξουσιαστικές μαθητικές συλλογικότητες

Για όσους δε μας ξέρουν, είμαστε η αντεξουσιαστική μαθητική ομάδα Σκαπούλα από την Κύπρο, με έδρα τη Λευκωσία. Το κάλεσμά μας απευθύνεται κυρίως σε ανάλογες μαθητικές ομάδες και εγχειρήματα στον ελλαδικό χώρο, ενώ έχουμε ήδη κάνει κάποιες επαφές με μαθητές/μαθήτριες από την Τουρκία.

Σκοπός μας είναι αφενός η γενικότερη δικτύωση με άλλους αγωνιζόμενους μαθητές στις γύρω περιοχές, κι αφετέρου ένα εγχείρημα συντονισμού δράσεων γύρω από τον αντιμιλιταρισμό.

Σε Κύπρο-Ελλάδα-Τουρκία ο στρατός παίζει παρόμοιο ρόλο στις ζωές μας, και θέλουμε αυτό το καλοκαίρι να υψώσουμε μαζί τις φωνές μας, και σαν αφετηρία κοινών δράσεων και αγώνων. Προτείνουμε αρχικά το γράψιμο μιας προκήρυξης που να πραγματεύεται το στρατό και το έθνος από αντεξουσιαστική και προλεταριακή σκοπιά, και την οποία θα συνυπογράψουν μαθητικές συλλογικότητες και σύντροφοι/συντρόφισσες μαθητές/μαθήτριες από τις τρεις χώρες.

Επίσης, είμαστε ανοιχτοί σε κάποιο συντονισμό δράσεων γύρω από τον αντιμιλιταρισμό μέσα στον Ιούνη του 2012 (και πιο μετά). Έχει σταλεί σχετικό μέιλ σε κάποιες μαθητικές ομάδες που είχαμε υπόψη, αλλά λόγω της περιορισμένης επαφής, κοινοποιούμε αυτό το κάλεσμα κι εδώ για όσους/όσες ενδιαφέρονται.

Για επικοινωνία υπάρχει το skapoula@espiv.net

Συντροφικά,
Σκαπουλάριοι/-ες