Σάο Πάολο: Η βραζιλιάνικη «δικαιοσύνη» συνεχίζει το καταστροφικό της έργο

Οι 17 οικογένειες που ζουν στην κατάληψη της οδού Μπενβίντα Απαρεσίδα ντε Αμπρέου Λέμε 191, στη γειτονιά της Σαντάνα του Σάο Πάολο, απειλούνται άμεσα με έξωση από το κτήριο στο οποίο μένουν εδώ και περίπου 9 χρόνια.

Ανάμεσα στους καταληψίες υπάρχουν 3 έγκυοι και 15 παιδιά εκ των οποίων ένα πάσχει από αυτισμό και ένα ακόμα είναι κωφάλαλο. Επιπλέον, δύο από τους ηλικιωμένους κατοίκους υποφέρουν από οπτική ανεπάρκεια.

Μπορεί η «δικαιοσύνη» να είναι ένας από τους πλέον καταπιεστικούς θεσμούς χωρίς πρόσωπο, αλλά όσοι φέρουν σε πέρας το εμετικό έργο της είναι άτομα τα οποία επέλεξαν συνειδητά να υπηρετήσουν τα απάνθρωπα αξιώματά τους. Σε αυτή την περίπτωση, το κάθαρμα το οποίο διέταξε την εκκένωση της κατάληψης με τελική προθεσμία την Τρίτη, 22 Μάη 2012, είναι η δικαστής Καρολίνα Μαρτίνς Κλεμένσιου Ντουπράτ Καρδόσου [Carolina Martins Clemencio Duprat Cardoso].

Παρότι οι «νόμιμοι» ιδιοκτήτες του κτηρίου οφείλουν δημοτικά τέλη που ανέρχονται στα 200.000 ρεάις (περίπου 75.000 ευρώ), όπως συνήθως συμβαίνει στην περίπτωση χιλιάδων εγκαταλειμμένων σπιτιών στο Σάο Πάολο, οι Αρχές γράφουν στα παπούτσια τους την ίδια τους τη νομοθεσία και αρνούνται να άρουν την εντολή έξωσης.

Αλληλεγγύη με τα αδέρφια μας στη Βραζιλία!