Σηάτλ, ΗΠΑ: Διαδήλωση θορύβου έξω από το κέντρο κράτησης ανηλίκων του Κινγκ Κάουντυ

Την Τρίτη, 24 Μάη, μια ομάδα περίπου 70 ατόμων συμμετείχε στη διαδήλωση θορύβου που πραγματοποιήθηκε έξω από το κέντρο κράτησης ανηλίκων της επαρχίας Κινγκ, στην πόλη του Σηάτλ. Πριν από τη διαδήλωση, έλαβε χώρα μια δημόσια εκδήλωση στο δρόμο πιο κάτω από το κέντρο κράτησης, με θέμα συζήτησης το οριστικό κλείσιμο της φυλακής και ένα ανοιχτό φόρουμ ιδεών σχετικά με τις προθέσεις και τις στρατηγικές αγώνα. Στην πλατιά δημοσιοποιημένη εκδήλωση συμμετείχαν περίπου 200 άτομα και ενώ ο κόσμος συνέχιζε να συγκεντρώνεται, περίπου 20 περιπολικά κινητοποιήθηκαν για να κυκλώσουν την αίθουσα σε μία προσπάθεια να εκφοβίσουν τους διοργανωτές και όσους σκόπευαν να συμμετάσχουν στη συνέχεια.

Μετά το τέλος της κουβέντας, 70 άτομα κινήθηκαν κυκλικά γύρω από το κέντρο κράτησης κάνοντας σαματά με κατσαρόλες, κόρνες, χειροκροτήματα, συνθήματα και δυνατές κραυγές. Οι διαδηλωτές κατάφεραν τελικά να προσεγγίσουν την μπροστινή είσοδο της φυλακής υποχρεώνοντας τους φύλακες να κλειδώσουν τις πόρτες. Οι μπάτσοι τραβήχτηκαν και δεν πραγματοποίησαν καμία σύλληψη, ενώ μετά από μία ώρα η διαδήλωση διαλύθηκε χωρίς προβλήματα.

Αυτή η δράση πραγματοποιήθηκε ως συνέχεια προηγούμενων ενεργειών ενάντια στις φυλακές στο Σηάτλ. Ο κόσμος που συμμετέχει στον αγώνα έχει αυξηθεί από τότε που ξεκίνησαν οι διαδηλώσεις θορύβου έξω από το κέντρο κράτησης ανηλίκων, σχεδόν ένα χρόνο πριν. Η πρώτη από αυτές τις διαδηλώσεις είχε σχεδιαστεί ως μια διπλή πράξη αλληλεγγύης τόσο με τα έγκλειστα παιδιά όσο και με την απεργία πείνας των κρατουμένων στις φυλακές του Πέλικαν Μπέυ, στην Καλιφόρνια. Ενόσω γράφεται η παρούσα ενημέρωση μία ακόμα απεργία πείνας είναι σε εξέλιξη από τις 22 Μάη στις φυλακές υψίστης ασφαλείας Ρεντ Όνιον, στην πολιτεία της Βιρτζίνια. Οι 45 κρατούμενοι απεργοί πείνας έχουν δημοσιοποιήσει μία λίστα με 10 σημεία στην οποία διαμαρτύρονται για τις απάνθρωπες συνθήκες κράτησης και τα βασανιστήρια στα οποία υπόκεινται.

Η επόμενη δράση ενάντια στις φυλακές θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της 23ης Ιούνη. Θα περιλαμβάνει μια συγκέντρωση με ανοιχτή μικροφωνική και προβολές που θα λάβει χώρα στο βιβλιοπωλείο Life Enrichment, επί της λεωφόρου Ράινιερ 5023 στο νότιο Σηάτλ. Θα ακολουθήσει διαδήλωση θορύβου έξω από το κέντρο κράτησης ανηλίκων με σημείο προσυγκέντρωσης τη συμβολή της 12ης λεωφόρου με τη λεωφόρο Άλντερ, στις 20.30.

πηγή και λινκ προηγούμενων δράσεων: puget sound anarchists