Φυλακές Κορίνθου: Αγώνας για την επιβίωση και την αξιοπρέπεια

Το τελευταίο τουλάχιστον τρίμηνο, 84 κρατούμενοι στη φυλακή Κορίνθου υποχρεώνονται να διαβιώνουν κάτω από συνθήκες μη συμβατές με την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Συγκεκριμένα και σύμφωνα με πληροφορίες που επιβεβαιώνονται κι από τη διοίκηση της φυλακής, οι πόροι για τη σίτιση των κρατουμένων είναι ανύπαρκτοι, με κορύφωση τον τελευταίο μήνα που δεν έχει «φτάσει» ούτε ένα ευρώ για τις ανάγκες των «φιλοξενουμένων» στο σύγχρονο κάτεργο της Κορίνθου. Το πρόβλημα του υποσιτισμού των κρατουμένων αντιμετωπίζεται με «φιλανθρωπία» που είναι και ο μόνος τρόπος –αν και ο πλέον απαξιωτικός– για την επιβίωσή τους.

Εκτιμάμε ότι πρόκειται για μια μαζική, ηθική, ψυχολογική, ακόμα και φυσική εξόντωση των ανθρώπων που βρίσκονται όμηροι στα χέρια του συστήματος της «δικαιοσύνης», στο όνομα της οποίας απαξιώνεται και περιφρονείται όχι μόνο κάθε έννοια δικαίου, αλλά η στοιχειώδης ανθρώπινη αξιοπρέπεια, ακόμα και η ίδια η ζωή.

Απέναντι στον παραλογισμό, στην αυθαιρεσία και στην εκδικητικότητα των μηχανισμών που εξοντώνουν κάθε ανθρώπινη αξιοπρέπεια μέσα στις σύγχρονες αποθήκες κοινωνικών «αποβλήτων» που ονομάζονται ελληνικές φυλακές, αντιπαρατάσσουμε την κινηματική αλληλεγγύη ως ελάχιστη συμβολή στον καθημερινό αγώνα των κρατουμένων να παραμείνουν ΑΝΘΡΩΠΟΙ.

ελευθεριακή συλλογικότητα «ερέα» (Κόρινθος)