Μοντεβιδέο, Ουρουγουάη: Δράση ενάντια στην εταιρεία-κολοσσό Monsanto

Αυτοί δηλητηριάζουν, εμείς αντιστεκόμαστε. Monsanto δολοφόνε!

Το απόγευμα της Πέμπτης, 14 Ιούνη, συναντηθήκαμε έξω από τα γραφεία της εταιρείας Agroterra, αντιπροσώπου της Monsanto στην Ουρουγουάη, για να καταδείξουμε και να απαξιώσουμε το καθεστώς μιας από τις τόσες εταιρείες που μολύνουν και καταστρέφουν τη Γη μέρα με τη μέρα.

Η Monsanto είναι μία από τις πιο ισχυρές εταιρείες του κόσμου, ιδιοκτήτρια της μεγαλύτερης πατέντας μεταλλαγμένου καλαμποκιού, ανάμεσα σε άλλες.

Η Monsanto καταπιάνεται με την καταστροφή του πλανήτη μέσω διαφόρων μεθόδων, όπως η μόλυνση των ποταμών, θαλασσών και υπεδάφους με τη διάχυση λιπασμάτων και PCB (τύπο εντομοκτόνων αγροχημικών), την εμπορευματοποίηση της φύσης, τη δηλητηρίαση της γης με το μεταλλαγμένο καλαμπόκι που την καθιστά άγονη, έτσι ώστε να μην είναι εφικτή ποτέ πια η καλλιέργεια μη μεταλλαγμένου καλαμποκιού και, συνεπώς, να κλειδώνει ο κύκλος της κατανάλωσης των προϊόντων της Monsanto.

Επιπλέον, η Monsanto ελέγχει το παγκόσμιο εμπόριο μεταλλαγμένης σόγιας, μιας και είναι η εταιρεία που πατεντάρισε και παράγει τους γενετικά μεταλλαγμένους σπόρους σόγιας –ανθεκτικούς στα αγροχημικά και στην κακοκαιρία–, πουλώντας τους φυσικά στο ίδιο πακέτο με τα αγροχημικά της.

πηγή