Μοντεβιδέο, Ουρουγουάη: Ενημέρωση από την πορεία της 5ης Ιούλη, σε υπεράσπιση της Γης

Κατά τις 7.30 το απόγευμα της Πέμπτης, 5 Ιούλη, πορευτήκαμε από την πλατεία Λιμπερτάδ μέχρι την Πρεζιντένσια (προεδρικό μέγαρο) για να καταδείξουμε ποιοι είναι οι άμεσοι υπαίτιοι της καταστροφής που προκαλείται από έργα όπως τα ορυχεία Aratirí και το λιμάνι της Ρότσα.

Φτάνοντας έξω από το κτήριο της Πρεζιντένσια, οι κατασταλτικές δυνάμεις ανέπτυξαν ένα αστυνομικό κορδόνι ενώ φυλούσαν καραούλι και με αυτοκίνητα γεμάτα μπατσαρία και ένα ρώσικο τανκ, απ’ αυτά που προμηθεύτηκε πρόσφατα το υπουργείο Εσωτερικών, όλοι τους έτοιμοι να υπερασπιστούν τα συμφέροντα των πολιτικών και καπιταλιστών με ξύλο και σφαίρες. Εκεί βρισκόμασταν λοιπόν, φωνάζοντας με σθένος «Η Γη δεν πουλιέται, η Γη αμύνεται!» και διαβάζοντας το κείμενο της πορείας.

Με αυτόν τον τρόπο κλείσαμε ένα μήνα δράσεων για τη Γη, κόντρα στα ορυχεία Aratirí και όλα τα σχέδια του Κεφαλαίου. Ο αγώνας όμως συνεχίζεται και συνεχίζεται κάθε φορά πιο δυναμικά, γιατί είναι η στιγμή να πολλαπλασιάσουμε τις προσπάθειές μας, να στήσουμε περισσότερες εκδηλώσεις, να βγούμε για συνθήματα, αφισοκολλήσεις, τρικάκια, είναι απαραίτητο πιο πολύ από ποτέ να είμαστε στο δρόμο αυτές τις ώρες, να βελτιώσουμε το συντονισμό μας με όλες τις ομάδες της επικράτειας, να κάνουμε τον αγώνα μας κομμάτι του αγώνα όλων των συντρόφων που αντιστέκονται σε ολόκληρο τον κόσμο.

Έξω απ’ τον πλανήτη τα ορυχεία Aratirí
και όλα τα σχέδια του Κεφαλαίου!

πηγή