Ρώμη: Εμπρηστική επίθεση εναντίον δύο τραπεζών στο Φρασκάτι από πυρήνα της ΑΑΟ/ΔΕΜ

Σε όσους κι όσες κρατούνται σε φυλακές, καταζητούνται, έχουν καταδικαστεί ή υποστεί κατ’ οίκον έρευνες… στους αναρχικούς και στις αναρχικές που ’χουν πληγεί απ’ τις κατασταλτικές δυνάμεις του κράτους/Κεφαλαίου…

ΦΡΑΣΚΑΤΙ (ΡΩΜΗ) – Τη νύχτα της Τετάρτης, 18 Ιούλη 2012, δύο τραπεζικά υποκαταστήματα στο Φρασκάτι δέχτηκαν επίθεση. Ρίφθηκαν δύο βόμβες μολότοφ και ένας εμπρηστικός μηχανισμός εναντίον της τράπεζας της Ρώμης Unicredit και της Banca Nazionale del Lavoro. Το ATM της Unicredit καταστράφηκε ολοσχερώς. Γράφτηκε το σύνθημα «Η Γη αξίζει περισσότερο απ’ τα φράγκα σας» και ένα αλφάδι.

ΔΙΑΤΑΡΑΞΗ ΚΟΙΝΗΣ ΗΣΥΧΙΑΣ:

«Ο τρόπος ν’ αντιμετωπίσουμε αυτόν τον πόλεμο είναι ν’ αφήσουμε την επιτήδευση του νου, τις κοινωνικές και ηθικές αναστολές. Να καταστρέψουμε την κανονικότητα της τάξης, της εξουσίας, την αρμοδιότητα και την επαγγελματικότητα, την κανονικότητα του επιστημονικού-τεχνολογικού πειραματισμού κι εφευρετισμού, το ίδιο το δικονομικό δικαίωμα φορέων τους σε δικαστήρια-δίκες – μαζί και της κατηγορούσας αρχής, αλλά και της υπεράσπισης. Οι οπτικές γωνίες είναι για όποιους αποφασίζουν για λογαριασμό άλλων, είναι για όποιους έχουν εκπροσώπηση και ρόλο στην κοινωνία, τους πολίτες· η άγρια ορμή δεν οφείλει πολιτικές/πολιτιστικές εξηγήσεις. Βλέπουμε κι αισθανόμαστε προσωπικά αυτό που κάνουν στη Γη, στα ζώα, στους αντεξουσιαστές, κι αυτό αρκεί για να παρακινήσει τις επιθέσεις μας κάθε φορά με μεγαλύτερη δύναμη και αποφασιστικότητα… εμπρός, αναρχικοί, σαμποτάρετε και καταστρέψτε το παρόν!»

Όλα βρίσκουν εντέλει ένα μη-νόημα, τα σώματά μας που κινούνται στην ημερήσια επιφανειακότητα κάθε μέρα, ανάμεσα σε αδύναμους πολίτες ενάντιους στην ανταρσία, περιμένουν την επόμενη αφορμή για να εξαπολύσουν τα ένστικτά μας και τη λύσσα μας.

Έχουμε βρει –χωρίς ποτέ να ’χουμε γνωρίσει από κοντά– πρακτικούς συμμάχους σε όλο τον κόσμο, ενωμένους στο νέο αντεξουσιαστικό αντάρτικο ενάντια στο υπάρχον· αναρχικούς της πράξης που συνδέονται με μια δύναμη μοναδική, τη συνολική απελευθέρωση των ζώντων, του ατόμου (προπαντός αυτών των ίδιων), της Γης, για την ολική καταστροφή του κράτους, της στρατιωτικής εξουσίας και της θρησκείας. Μια πορεία μακριά απ’ το δρόμο που ’ναι στρωμένος με υποδείξεις· κινούμαστε σε ανεξιχνίαστα άγρια μονοπάτια, σ’ έναν καθημερινό πόλεμο που γίνεται απελευθερωτικός μες στην οδύνη.

Εμείς, άτομα των βίαιων και πρακτικών ενεργειών, διώχνουμε τους φόβους και τις ηθικές-κοινωνικές αναστολές, της καταδίκης ή του θανάτου, που τροφοδοτούν την κυριαρχία-εξουσία· τώρα οι φόβοι αυτοί θα ξεραστούν με τη μορφή του τρόμου.

«Τώρα ξέρω. Ξέρω ακριβώς τι πρέπει να κάνω.
Πάμε άλλη μία φορά. Πιο δυνατά αυτήν τη φορά.
Μέχρι το τέλος. Ζήτω η Αναρχία».
—[από το διεθνές κάλεσμα της] ΣΠΦ

ΜΕ ΤΗ ΜΑΥΡΗ ΔΙΕΘΝΗ

ΖΗΤΩ Η ΦΩΤΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΡΧΙΑΣ!

Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο
Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία
Αντιπολιτισμικές Ανατρεπτικές Ατομικότητες
FAI/IRF

πηγή