Αγγλία: Ανάληψη ευθύνης για σαμποτάζ σε σιδηροδρομικές γραμμές του Μπρίστολ από την Ομάδα 22 Μάη / Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία

Η δράση πραγματοποιήθηκε τη μέρα μνήμης του πεσόντα μαχητή Μαουρίσιο Μοράλες και σχολιάστηκε ευρέως και ποικιλοτρόπως από τα τρομολαγνικά μίντια του Ηνωμένου Βασιλείου, περήφανης διοργανώτριας χώρας των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων… Ακολουθεί η μετάφραση της προκήρυξης.
22 Μάη 2012

Ο σκοπός της επίθεσης αντάρτικου είναι να διαδώσει τον αγώνα σε διαφορετικές επικράτειες και πτυχές της ζωής. Οι τομείς των οικονομικών, δικαστικών, επικοινωνιών, στρατών και των μεταφορικών υποδομών θα εξακολουθήσουν να αποτελούν στόχους για τη νέα γενιά τού χαμηλής έντασης αντάρτικου πόλης – την Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία (FAI) / Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο.

Τα μέσα γι’ αυτόν τον αγώνα είναι πάντοτε εύκαιρα. Το πρωί της 22ας Μάη πλήξαμε δύο σημεία στα σιδηροδρομικά δρομολόγια του Μπρίστολ, στις εξωτερικές μεριές του σταθμού Πάτσγουεϊ (βόρεια) και του σταθμού Πάρσον Στρητ (νότια). Σηκώσαμε τις πλάκες σκυροδέματος που διατρέχουν το μήκος του δικτύου και πυρπολήσαμε τα καλώδια σηματοδότησης που εντοπίσαμε στην τάφρο από κάτω, προτού εισέλθουν οι συρμοί πάνω στη γραμμή. Επιλέξαμε ειδικά αυτές τις τοποθεσίες προκειμένου να πληγούν, μεταξύ άλλων, οι υπάλληλοι του υπουργείου Άμυνας, καθώς και οι επιχειρήσεις της στρατιωτικής βιομηχανίας Raytheon, Thales, HP, QinetiQ κ.λπ., στο επιχειρηματικό πάρκο πλησίον του σιδηροδρομικού σταθμού Φίλτον Άμπυ Γουντ, και ο εταιρικός κόμβος του Μπρίστολ, κοντά στο σταθμό Τεμπλ Μηντς. Η κανονική λειτουργία δεν αποκαταστάθηκε πριν από το βράδυ.

Η πιθανή εξάπλωση τέτοιων μπλόκων εν γένει προξενεί σημαντικό πρόβλημα στη ροή εμπορευμάτων και στη διασφάλιση πως η εργασιακή εκμετάλλευση θα φτάσει στην ώρα της, βασικές ανησυχίες για το διακρατικό καπιταλισμό.

Τέτοιες δράσεις είναι μέθοδος δοκιμασμένη στο χρόνο για τη διασάλευση του μύθου της «κοινωνικής ειρήνης»: από παρόμοιες δολιοφθορές στη Γαλλία· οχήματα ταχυμεταφοράς μετρητών που καταστράφηκαν στην Κρήτη· το νυχτερινό σπάσιμο εκδοτηρίων εισιτηρίων σε σταθμό τρένου στην Αυστραλία· αντίσταση σε αναπτυξιακά έργα αυτοκινητόδρομων που κατατρώγουν ακόμα περισσότερο τ’ άγρια τοπία (όπως το δάσος του Κίμκι στη Ρωσία) ενώ εκτοπίζουν ζώα και ανθρώπους που επιμένουν στην άρνησή τους ν’ αφομοιωθούν εντός του βιομηχανικού πολιτισμού (όπως το σχέδιο για το TIPNIS της Βολιβίας, σε μία από τις πιο πλούσιες σε βιοποικιλότητα περιοχές του κόσμου)· μέχρι τη συμβολική κατάληψη και τον εμπρησμό αστικού λεωφορείου στο Λονδίνο τον περασμένο Αύγουστο. Για να μην αναφέρουμε και τους συντρόφους/τις συντρόφισσές μας απ’ την Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία / Φωτιές στον Ορίζοντα, στην Αθήνα, κι από την Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία / Συνένοχες Ατομικότητες για την Καταστροφή του Υπάρχοντος, στο Κουρικό Χιλής, απειθείς με τα οδοφράγματά τους…

Παντού τ’ αφεντικά μάς θέλουν να ’μαστε στην τρεχάλα γύρω απ’ τη μητρόπολή τους, σαν παρακαταθήκες ανθρώπινης σάρκας μέσα σε αλλοτριωτικά κοντέινερ με προκαθορισμένα δρομολόγια· σε μια φρενήρη βιάση για επιβίωση, υπάρχει και θα συνεχίσει να υπάρχει κάθε λόγος να παρέμβει κανείς βίαια στη στρωτή ροή με την οποία βολοδέρνουμε καθημερινά.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο του κουρδιστού ελέγχου και της εξημέρωσης, είμαστε μερικοί απ’ αυτούς τους «αφιλοπατρίδες» που βρίσκουν τους Ολυμπιακούς του 2012 στ’ αλήθεια προσβλητικούς, με το συνακόλουθο θέαμα του πλούτου (όταν τόσο πολλοί/πολλές εδώ αγωνίζονται να θρέψουν τους εαυτούς τους και τις οικογένειές τους), με τα επιβλαβή αναπτυξιακά έργα και την κλιμακούμενη αστυνομοκρατία. Όμως, κανένα συνδικάτο ή κίνημα δεν κινεί τα νήματα στη δική μας περίπτωση, και δεν έχουμε καμιά αναστολή να καταφύγουμε σε δραστηριότητα αντάρτικου ώστε να βλάψουμε την εθνική εικόνα και να παραλύσουμε την οικονομία με όποιον τρόπο μπορούμε. Γιατί, απλά, δε θέλουμε πλούσιους τουρίστες – θέλουμε εμφύλιο πόλεμο.

Η αναρχία είναι αναπόφευκτη.
Ταραγμένο το 2012.

Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία (FAI) – Ομάδα 22 Μάη (*)

* («Γιατί, όταν η λευτεριά, ο έρωτας και η αναρχία συνοδεύουν τους χτύπους της καρδιάς, η αναρχία δεν πεθαίνει στο στόμα, υπερισχύει στα ενεργά χέρια» –Μαουρίσιο «Μάουρι» Μοράλες

Στις 22 Μάη 2009 ο αναρχικός Μαουρίσιο Μοράλες απ’ τη Χιλή πέθανε σε μία επιχείρηση επίθεσης εναντίον της σχολής δεσμοφυλάκων στο Σαντιάγο.

Στον αγώνα για μια ύπαρξη με νόημα, «ελευθερία» και «ζωή» είναι πράγματα που αξίζει κανείς να πάρει το ρίσκο να τα χάσει, προκειμένου να τα κερδίσει πραγματικά. Ο Μάουρι «έχασε» το τελευταίο από τα δύο… αλλά εκείνο τ’ άγριο ένστικτο ποτέ δεν πεθαίνει· το στοίχημα παραμένει, και σήμερα, Μάουρι, θα φροντίσουμε ώστε η αναρχία να ζήσει!

Στους Μπίλλυ Αουγκουστάν και Ρέυχαρτ «Ητ» Ρουμπαγιάν, μαχητές της ινδονησιακής Άτυπης Αναρχικής Ομοσπονδίας που ’ναι στη φυλακή για την πυρπόληση μιας τράπεζας (και στο άτομο που καταζητείται για την ίδια υπόθεση, αφού ποτέ δεν ξεχνάμε τα συντρόφια μας στην παρανομία): μπορεί να μη μας ξέρετε, αλλά είμαστε οι συν-συνωμότες σας, και αυτό ισχύει για κάθε πλάσμα που επιτίθεται για την ατομική, τη συλλογική απελευθέρωση, καθώς και την απελευθέρωση της Γης. Μείνετε δυνατοί και περήφανοι.

Τέλος, αφιερώνουμε αυτές τις λέξεις στους πέντε αναρχικούς συλληφθέντες στις ΗΠΑ στις αρχές του Μάη, που φέρονται να σχεδίαζαν την ανατίναξη μιας γέφυρας στον εθνικό δρυμό Καϋαχόγκα Βάλλυ στο Κλήβελαντ, κι ανάμεσά τους παρείσφρησε κυβερνητικός πράκτορας που τους πούλησε ψεύτικα εκρηκτικά.)

πηγή

No Comments “Αγγλία: Ανάληψη ευθύνης για σαμποτάζ σε σιδηροδρομικές γραμμές του Μπρίστολ από την Ομάδα 22 Μάη / Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία”