Αθήνα: Πανό ενάντια στα ρατσιστικά πογρόμ

Στα πλαίσια του καλέσματος του μεταφραστικού δικτύου Contra Info για ένα δεκαήμερο άμεσων δράσεων ενάντια στη καταστολή, σύντροφοι πήραν την πρωτοβουλία να αναρτήσουν πανό ενάντια στις μαζικές συλλήψεις και απελάσεις των μεταναστών και προσφύγων που λαμβάνουν χώρα σε ολόκληρη την Ελλάδα, και ειδικά στο κέντρο της Αθήνας.

Τις τελευταίες ημέρες πραγματοποιείται ένα από τα μεγαλύτερα και μαζικότερα πογκρόμ στην ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας. Ιστορικά, το κράτος και το Κεφάλαιο, όταν βρίσκονται σε ανάγκη να προασπίσουν τα συφέροντά τους και να ενισχύσουν τη δύναμη και την επιρροή τους, στρέφονται σε κατασκευασμένους εσωτερικούς εχθρούς, δημιουργώντας αποδιοπομπαίους τράγους έτσι ώστε να ενισχύσουν την αστυνομοκρατία και την καταστολή. Από τα φασιστικά καθεστώτα και τις εξορίες, έως την σύγχρονη αστική δημοκρατία και τα κέντρα κράτησης μεταναστών οι τακτικές παραμένουν ίδιες.

Ενάντια λοιπόν στα τελευταία αστυνομικά πογκρομ, την Τρίτη 7 Αυγούστου, αναρτήσαμε πανό αρχικά στην είσοδο της Σχολής Εθνικής Αμύνης στο πάρκο του Πεδίου του Άρεως, σε κεντρικό σημείο, όπου συχνάζουν μετανάστες μαζί με τις οικογένειές τους, και όπου η αστυνομία το τελευταίο διάστημα έχει πραγματοποιήσει πολλές συλλήψεις. Όπως ήταν αναμενόμενο, μετά από λίγο, κι επειδή ο χώρος ανήκει στον στρατό, αξιωματικός που φρουρούσε το κτήριο απαίτησε να το κατεβάσουμε διότι αποτελεί παράνομη πράξη.

Στη συνέχεια, αναρτήσαμε το πανό σε κεντρικο σχολείο στην περιοχή του Γκύζη, σε ένα σημείο όπου έλληνες και μετανάστες ζούνε αρμονικά. Έχοντας ως στόχο να αφυπνίσουμε την κοινωνία σχετικά με τους κινδύνους του φασισμού, αναρτήσαμε το εξής:

«Πρώτα ήραθαν για τους κομμουνιστές. Δεν μίλησα γιατί εγώ δεν ήμουν. Μετά ήρθαν για τους Εβραίους. Τώρα για τους μετανάστες. Σε λίγο θα έρθουν για μένα και δεν θα έχει μείνει κανείς για να φωνάξει.»

 Καμία ζωή δεν είναι λαθραία!
Ούτε φασισμός ούτε δημοκρατία
Κάτω ο κρατισμός
Ζήτω η αναρχία!