Χιλή: Ο σύντροφος Luciano Pitronello καταδικάστηκε σε 6 χρόνια ελευθερίας υπό εποπτεία

Το μεσημέρι της Τετάρτης, 15 Αυγούστου, οι δικαστικές αρχές αποφάνθηκαν επί της υπόθεσης του συντρόφου Λουσιάνο Πιτρονέγιο, καταδικάζοντάς τον σε έξι χρόνια σε ελευθερία υπό εποπτεία. Συγκεκριμένα ο Λουσιάνο απαλλάχτηκε από την κατηγορία της τρομοκρατίας, ενώ έφαγε 3 χρόνια και 1 μέρα για την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού, 41 μέρες για την πρόκληση φθοράς, και 541 μέρες για την παραποίηση των πινακίδων της μηχανής του αδερφού του, που χρησιμοποίησε κατά τη διάρκεια της επίθεσης της 1ης Ιούνη 2011 εναντίον του υποκαταστήματος της τράπεζας Santander, στο Σαντιάγο, όπως και για το πλαστό δίπλωμα που έφερε μαζί του.

Λόγω του ότι ο Λουσιάνο είχε λευκό ποινικό μητρώο πριν τον τραυματισμό και τη συνακόλουθη σύλληψή του, αλλά και λόγω του γεγονότος ότι αθροιστικά οι ποινές δεν ξεπερνούν τα 5 χρόνια, κερδίζει το «προνόμιο» της ελευθερίας υπό εποπτεία, για 6 έτη. Η εισαγγελία ανακοίνωσε ότι θα κάνει έφεση ακύρωσης της απόφασης, βασιζόμενη στην ψήφο μειοψηφίας που έκρινε ότι ο σύντροφος είναι ένοχος για τρομοκρατικό έγκλημα. Οι διωκτικές αρχές έχουν στη διάθεσή τους 10 μέρες για να παρουσιάσουν την έφεσή τους, ενώ κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου ο Λουσιάνο θα παραμείνει υπό καθεστώς κατ’ οίκον περιορισμού.

Όπως επισημαίνουν και τα συντρόφια του material anarquista, η δίωξη εναντίον του Τορτούγα δεν έχει σταματήσει, και παρά τα ευχάριστα νέα, το κίνημα αλληλεγγύης πρέπει να παραμείνει σε επιφυλακή.