Τολούκα, Μεξικό: Βομβιστική επίθεση στις εγκαταστάσεις του Μεξικανικού Συμβουλίου Επιστήμης και Τεχνολογίας

Όντας αυτή μια ενέργεια της Αντιπολιτισμικής Φράξιας του Μετώπου Απελευθέρωσης της Γης, είναι αναγκαίο να εκφράσουμε τη συνείδηση ανάληψης της «απελευθέρωσης», μιας και η δράση δεν έγινε με ουτοπιστικές προθέσεις, ούτε κάτω από οποιαδήποτε συνθήκη πλασματικών «επαναστάσεων». Πιστεύοντας ακόμα ότι μόνο ο αγώνας μάς απελευθερώνει, καταλήγει απογοητευτικό να ακολουθεί κανείς την τεχνολογική καθημερινότητα κάτω από την ανθρωποκεντρική και συμβολική κουλτούρα που δίνει ζωή στον πολιτισμό.

Περισσεύει να πούμε ότι σε έναν πλανήτη πολιτισμένο η λευτεριά (όπως και καθετί άλλο) παραμένει περιορισμένη, αφού είναι γνωστό ότι δεν αρκούν οι βόμβες και οι εμπρησμοί στο όνομα της «απελευθέρωσης» για να απολαύσει κανείς τη χαρά της συνολικής απελευθέρωσης. Το κυνήγι των στόχων δεν αρκεί, αφού «στόχος» πρέπει να είναι η ίδια η ζωή μας, γι’ αυτό καμιά ενέργεια ή απελευθερωτική απόπειρα δεν μπορεί να γίνεται με γνώμονα την οικοδόμηση ενός πολιτισμού, δεδομένου ότι κάτι τέτοιο περιστέλλει τη λευτεριά και κάθε ιδέα χειραφέτησης.

Έτσι λοιπόν, ως κομμάτι του αγώνα ενάντια στο υπάρχον δίκτυο συστηματοποιημένων θεσμών της κυριαρχίας-πολιτισμού, το Μέτωπο Απελευθέρωσης της Γης αναλαμβάνει την ευθύνη για την τοποθέτηση του εκρηκτικού μηχανισμού που εξερράγη στις 20 Αυγούστου 2012 στις εγκαταστάσεις του Μεξικανικού Συμβουλίου Επιστήμης και Τεχνολογίας (CO.ME.C.Y.T.), στην πόλη Τολούκα, προκαλώντας υλικές ζημιές στην είσοδο του κτηρίου. Μια άμεση δράση ενάντια σε αυτόν τον πυλώνα του τεχνοσυστήματος, που είναι υπεύθυνος για την προπαγάνδιση της τεχνολογικής γλώσσας και «προόδου» στην αποξενωμένη κοινωνία.

Εξεγερτικό μπαρούτι για τους ενισχυτές της εξημέρωσης, που συνδέονται με τους παραγωγικούς τομείς της βιομηχανίας, τα κέντρα επιστημονικών ερευνών, και τους θεσμούς της ανώτατης εκπαίδευσης. Στάχτη και μπούλμπερη για όλους όσους μιλάνε περί «βιωσιμότητας και πράσινων λύσεων».

Όλη μας την αλληλεγγύη στον Μάριο «Τρίπα» και στη Φελίσιτυ
Αλληλεγγύη με τα αδέρφια του Culmine στην Ιταλία

Αντιπολιτισμική Φράξια
Μέτωπο Απελευθέρωσης της Γης
Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία

πηγή