Μελβούρνη, Αυστραλία: Συνθήματα πάνω σε εκκλησίες και ιδιοκτησίες μεγαλοεταιρειών

Τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο, 25 Αυγούστου, πραγματοποιήθηκαν οι ακόλουθες δράσεις στα βόρεια προάστια της πόλης:

1. Βαπτιστική εκκλησία και κέντρο πλύσης εγκεφάλου παιδιών βάφτηκαν με το σύνθημα «ΠΑΙΔΟΦΙΛΕ ΧΡΙΣΤΕ».

2. Το σύνθημα «ΓΑΜΑ ΤΗ METRO» κι ένα αλφάδι γράφτηκαν με σπρέι σε υπόγεια διάβαση σιδηροδρομικού σταθμού. (Η Metro είναι η ιδιωτικών συμφερόντων ανάδοχος εταιρεία που λειτουργεί το σύστημα των λεγόμενων «δημόσιων» μέσων μεταφοράς της Μελβούρνης.)

3. Τα συνθήματα «ΚΟΨ’ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ: ΒΓΕΣ ΓΙΑ ΤΑΡΑΧΕΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ!», «ΤΑ ΜΑΖΙΚΑ ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΣΕ ΦΛΟΜΩΝΟΥΝ ΣΤΟ ΨΕΜΑ!» και «ΓΑΜΑ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΙΑ!» γράφτηκαν σε δεύτερη υπόγεια διάβαση σιδηροδρομικού σταθμού.

4. Ευαγγελική εκκλησία βάφτηκε με τα συνθήματα «Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΒΙΑΖΕΙ» και «ΓΑΜΑ ΤΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ».

5. Τα συνθήματα «ΚΟΨ’ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ: ΒΓΕΣ ΓΙΑ ΤΑΡΑΧΕΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ!», «ΖΗΤΩ Η FAI/IRF!», «ΑΤΥΠΗ ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ/ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ» και «ΣΚΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΜΠΑΤΣΟΥΣ!» γράφτηκαν σε τοίχο πρατηρίου καυσίμων της Shell.

Αυτές οι μικρές πράξεις πραγματώθηκαν ως αργοπορημένη συνεισφορά στο διεθνές κάλεσμα του Contra Info για δράσεις αντικατασταλτικής προπαγάνδας, αλλά και λόγω γενικής οργής και ματαίωσης μπροστά στην έλλειψη οποιαδήποτε ενέργειας που να μετράει σε αυτή την πόλη εδώ και καιρό, κι επίσης, επειδή φαίνεται πως έχει ξεφυτρώσει μία εκκλησία σχεδόν σε κάθε γαμημένο οικοδομικό τετράγωνο στις μέρες μας!

Δυστυχώς δε στάθηκε εφικτό από πρακτικής πλευράς να τραβήξουμε φωτογραφίες, και σε κάθε περίπτωση τα συνθήματα στις εκκλησίες αφαιρέθηκαν στα γρήγορα την επόμενη μέρα – αναμφίβολα, από φρικιασμένους μισθωτούς κληρικούς! Ας ελπίσουμε πως τα υπόλοιπα συνθήματα θα μείνουν για πολύ.

ΜΟΝΑΧΙΚΟΣ ΛΥΚΟΣ / ΑΝΩΝΥΜΟΙ ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ