Σαντιάγο, Χιλή: Δράσεις αλληλεγγύης στο πλαίσιο του αντικατασταλτικού καλέσματος του Contra Info

Το κράτος καταδιώκει, φυλακίζει και δολοφονεί. Λευτεριά στους πολιτικούς κρατουμένους!
Λευτεριά στον Τορτούγα
Ούτε οι σφαίρες σας, ούτε τα κάγκελά σας, ούτε οι επιδρομές σας θα φρενάρουν τον αγώνα των Μαπούτσε!
Λευτεριά στους φυλακισμένους!
Η αλληλεγγύη είναι ένα όπλο. Σήμερα οι διωκόμενοι είναι ο Φρέντυ, ο Μαρσέλο, και ο Χουάν, αύριο μπορεί να είσαι εσύ. Λευτεριά στους κρατουμένους της υπόθεσης σεκιούριτι. Όσο υπάρχει μιζέρια, θα υπάρχει εξέγερση.
Αλληλεγγύη με τον Λουσιάνο!

Σήμερα οι μάγισσες βγαίνουμε για κυνήγι, και οι κυνηγοί μαγισσών θα γίνουν θηράματα. Σπάσε το γρανάζι. Λευτεριά στον Τορτούγα!
(αυτοκόλλητο σε αλληλεγγύη με την Κάρλα Βερδούγο και τον Ιβάν Σίλβα, που παραμένουν προφυλακισμένοι)
Λευτεριά στον Τορτούγα!
Λευτεριά στον Τορτούγα!
Λευτεριά στον Λουσιάνο!
Η αλληλεγγύη των ακρατικών δεν είναι μονάχα μια γραμμένη λέξη
(αφίσα στη μνήμη του Μαουρίσιο Μοράλες)
Φωτιά στους τσέους! Λευτεριά στον Αντριάν!*

Από το Σαντιάγο με πολλή αγάπη, σας στέλνουμε τις παραπάνω φωτογραφίες από δράσεις προπαγάνδας που πραγματοποιήθηκαν σε διαφορετικά σημεία της πόλης, κατά τη διάρκεια των ημερών δράσης (1-10 Αυγούστου).

«Κανείς δεν θα ξεχαστεί ποτέ. Από τις πόλεις-φυλακές που ζούμε, όσα συντρόφια είμαστε εκτός της Φυλακής του βασανισμού και της απομόνωσης, βρισκόμαστε παντού, αγωνιζόμενοι, εφορμώντας και συντρίβοντας κάθε σύμβολο του Κεφαλαίου που μας καταπιέζει. Με τα όπλα της αλληλεγγύης και της μνήμης γεμάτα, έτοιμα να εκπυρσοκροτήσουν.»

Για τα συντρόφια που αιχμαλωτίστηκαν στον πόλεμο που μαίνεται στη χιλιανή επικράτεια: Κάρλα, Ιβάν, Φρέντυ, Μαρσέλο, Χουάν, Λουσιάνο, και για τους πεσόντες – ο Μαουρίσιο Μοράλες ΖΕΙ! Επίσης για όλα τα συντρόφια που μάχονται σε αυτόν τον πόλεμο ανά τον κόσμο. Δύναμη και αλληλέγγυα αντίσταση και με το λαό των Μαπούτσε!

Σύντροφοι, δεν είσαστε μόνοι. Είμαστε πολλοί και είμαστε παντού σαν τους ποντικούς, όπως μας αποκαλούν οι εχθροί μας. Κανείς δεν πρόκειται να μας μπλοκάρει, αφού δεν το ‘χουμε σκοπό να σταματήσουμε προτού τους ξεκάνουμε.

Υγεία και Ζήτω η Εξέγερση!

* O 18χρονος Αντριάν Βίγια Καγιουκέο [Adrián Villa Cayuqueo], συνελήφθη κατά τη διάρκεια των οδομαχιών της 28ης Ιούνη, στη χιλιανή πρωτεύουσα, και αυτή τη στιγμή βρίσκεται προφυλακισμένος στην 35η πτέρυγα των φυλακών Σαντιάγο 1, κατηγορούμενος για τη ρίψη μολότοφ εναντίον καμιονέτας των καραμπινιέρων. Όπως ενημερώνουν τα συντρόφια του περιοδικού Refractario, στο 1ο τεύχος του νέου αυτού εγχειρήματος αντιπληροφόρησης και προπαγάνδας ενάντια στις φυλακές, ο Αντριάν αντιμετωπίζει την εκδικητική μανία των ανθρωποφυλάκων, με συχνές απειλές, προσβολές και ξυλοδαρμούς.

ΑΜΕΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΡΙΑΝ ΚΑΓΙΟΥΚΕΟ!
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΥΣ ΤΩΝ ΟΔΟΜΑΧΙΩΝ!