Γερμανία: Κάλεσμα προς όλους τους πρόσφυγες για πορεία στις 8/9

ΤΟ ΣΥΝΟΡΟ ΕΚΤΕΙΝΕΤΑΙ ΟΧΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΛΑΩΝ, ΑΛΛΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΠΟ ΚΑΤΩ

Καθήκον κάθε ανθρώπου που διεκδικεί την ελευθερία δεν είναι να περιμένει στη σειρά αλλά να τη διασπάει.

Όλοι εσείς οι αιτούντες πολιτικό άσυλο που ζείτε στη Γερμανία σε απάνθρωπες συνθήκες και βλέπετε τη ζωή σας και τη ζωή των παιδιών σας να οδηγείται σταδιακά στο θάνατο, εσείς που βρίσκεστε κρατούμενοι σε στρατόπεδα προσφύγων, αντιμέτωποι με τις συνθήκες ρατσιστικού διαχωρισμού και τη μεταχείρισή σας ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας, όλοι εσείς που περιμένετε να φτάσει από στιγμή σε στιγμή η εντολή απέλασης, όλοι εσείς που βρίσκεστε στα χαμηλότερα κοινωνικά στρώματα, που επωμίζεστε όλα τα βάρη μιας άδικης κοινωνίας, που το μόνο πράγμα που σας επιτρέπεται είναι να υπακούτε στην ωμή και απάνθρωπη εξουσία της περιορισμένης μετακίνησης, ΤΩΡΑ είναι η ώρα να ξεσηκωθείτε ενάντια σε αυτή την πραγματικότητα!

ΤΩΡΑ είναι η ώρα του ξεσηκωμού μας γιατί δεν θέλουμε να γίνουμε παθητικοί μάρτυρες του θανάτου κανενός από εμάς, αφού η απάνθρωπη μεταχείριση των προσφύγων στη Γερμανία μπορεί εύκολα να οδηγήσει οποιονδήποτε σε ένα σταδιακό ή ξαφνικό θάνατο. Σήμερα, πέντε μήνες από την έναρξη διαμαρτυρίας των πολιτικών προσφύγων στη Γερμανία, που ξεκίνησε στις 19 Μαρτίου 2012 στο Βίρτσμπουργκ (Würtzburg) και παρακίνησε τον ξεσηκωμό προσφύγων και σε άλλες πόλεις χάρη στην αντίσταση και την επιμονή τους, το κίνημα ισχυροποιήθηκε και επιδιώκει να κάνει ακόμα μεγαλύτερα βήματα.

ΔΕΝ θα σεβαστούμε τους νόμους που δεν μας σέβονται.

Οι απεργοί πρόσφυγες σε όλη την Γερμανία που έχουν ξεκινήσει μια δυναμική και συντονισμένη κοινή διαμαρτυρία, αποφάσισαν να ξεκινήσουν μια νέα δράση στις 8 Σεπτέμβρη. Την ημέρα αυτή οι πρόσφυγες θα ακολουθήσουν δύο διαφορετικές διαδρομές και θα συναντηθούν στο Βερολίνο για να δείξουν στη γερμανική κυβέρνηση ότι οποιαδήποτε ενέργεια για την εφαρμογή του νόμου για απάνθρωπη απέλαση θα απαντηθεί από το κίνημα των προσφύγων και δεν θα περάσει δίχως αντίσταση. Θα φωνάξουν δυνατότερα από ποτέ ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι τα στρατόπεδα προσφύγων και οι καταστροφικές συνθήκες κράτησης να καταργηθούν. Στην πραγματικότητα, η συγκέντρωση στο Βερολίνο θα σημάνει την άμεση ανυπακοή των προσφύγων στο νόμο απαρτχάιντ περί περιορισμένης μετακίνησης, ο οποίος επιβάλλει την παραμονή τους σε μια συγκεκριμένη περιοχή. Αυτή η καλά συντονισμένη δράση, η οποία οργανώνεται από τους ίδιους τους πρόσφυγες και είναι ανεξάρτητη από κάθε πολιτικό κόμμα ή ομάδα, θα αποτελέσει  τρόπο έκφρασης μιας αντενέργειας ουσιαστικά ενάντια στο νόμο περί περιορισμένης μετακίνησης.

Όπως ήδη αναφέρθηκε, η πορεία προς το Βερολίνο θα ξεκινήσει ταυτόχρονα από δύο διαφορετικές διαδρομές: μία στην οποία οι πρόσφυγες θα πορευτούν πεζοί από το Βίρτσμπουργκ στο Βερολίνο και άλλη μία όπου με μεταφορικά μέσα θα διασχίσουν τη δυτική Γερμανία. Οι δύο πορείες θα φτάσουν την ίδια ώρα στο Βερολίνο και θα ενωθούν. Αυτή η δράση θα ξεκινήσει  από τους πρόσφυγες δύο επαρχιών της Νότιας Γερμανίας, Μπάγερν-Βάδη και Γουτεμβέργη, αλλά δεν θα περιοριστεί εκεί. Θα επισκεφθούν όλους τους πρόσφυγες που ζουν σε στρατόπεδα ή περιοχές που βρίσκονται στη διαδρομή για Βερολίνο και θα τους καλέσουν να συμμετάσχουν στη διαμαρτυρία.

Καλούμε όλους τους πολιτικούς πρόσφυγες που ακριβώς όπως και εμείς δεν θα υπομείνουν άλλο τις απάνθρωπες συνθήκες στις οποίες ζουν και έχουν με διαφορετικούς τρόπους ξεσηκωθεί να λάβουν μέρος και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας ώστε οι αγώνες δεκαετιών για τα δικαιώματα των προσφύγων να φτάσουν στο  ποθητό αποτέλεσμα.
Στο Βερολίνο θα σταθούμε δίπλα δίπλα και αλληλέγγυα και για μια ακόμα φορά θα διακηρύξουμε τις δίκαιες απαιτήσεις μας.

– απαιτούμε την κατάργηση όλων των στρατοπέδων προσφύγων στη Γερμανία
– η απέλαση είναι ένας απάνθρωπος νόμος, ο οποίος το μόνο που εξυπηρετεί είναι τα πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα αυτών που βρίσκονται στην εξουσία και ο νόμος αυτός πρέπει να καταργηθεί
– απαιτούμε να καταργηθεί  ο νόμος περί περιορισμένης ελεύθερης μετακίνησης των προσφύγων

Προς όλους τους αιτούντες άσυλο, πρόσφυγες και μετανάστες στη Γερμανία:

Όλοι έχουμε φύγει από τις χώρες καταγωγής μας για διαφορετικούς λόγους, και έχουμε έρθει  εδώ ελπίζοντας σε μια καλύτερη και ασφαλέστερη ζωή. Οι περισσότεροι από εμάς έχουν έρθει από τόπους εκατοντάδες χιλιόμετρα μακρυά, έχοντας υποστεί κάθε μορφή αγωνίας, κινδύνου και ταλαιπωρία για να φτάσουμε εδώ. Έχουμε υποστεί όλα τα δεινά ελπίζοντας σε ένα καλύτερο μέλλον. Ίσως έφτασε η ώρα να φορέσουμε και πάλι τα ίδια παπούτσια με τα οποία διασχίσαμε όλα τα σύνορα για να φτάσουμε εδώ, ίσως ήρθε η ώρα να ταξιδέψουμε μερικές δεκάδες ακόμα χιλιόμετρα, αυτή τη φορά όχι μόνοι αλλά όλοι μαζί για τη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου. Προς τους πρόσφυγες των νότιων επαρχιών: στις 8 Σεπτεμβρίου θα γίνει μαζική συγκέντρωση στο Βίρτσμπουργκ όπου ανυπομονούμε να σας συναντήσουμε.

Προς τους πρόσφυγες που βρίσκονται σε άλλες πόλεις και συμμερίζονται τις έγνοιες μας: θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας να φτάσουμε στα στρατόπεδα όπου κρατείστε προκειμένου να φτάσουμε όλοι μαζί στο Βερολίνο.

Για περισσότερες πληροφορίες:
Νότια και ανατολική Γερμανία:
Ashkan.Khorasani@gmail.com
Tel: 017679837911

Βόρεια και δυτική Γερμανία:
cheislive@gmail.com
Tel:017669381085

Συντονιστική επιτροπή των αιτούντων πολιτικό άσυλο σε απεργία
στη Γερμανία

στα ισπανικά / στα σέρβικα