Αθήνα: Πορεία αλληλεγγύης σε όσους κι όσες διώκονται για την υπόθεση της ΣΠΦ – Έναρξη νέου τρομοδικείου στις 8/10

Η έναρξη της επόμενης δίκης για την υπόθεση της αναρχικής Ε.Ο. Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς έχει οριστεί για τις 8 Οκτώβρη 2012 και πρόκειται να καλύψει τέσσερις διαφορετικές δικογραφίες: την αποστολή εμπρηστικών δεμάτων την 1η Νοέμβρη 2010 (της οποίας την ευθύνη ανέλαβε η ΣΠΦ), τις συλλήψεις που έγιναν κατά την αντιτρομοκρατική επιχείρηση της 4ης Δεκέμβρη 2010, τις συλλήψεις που ακολούθησαν στον Βόλο στις 14 Μάρτη 2011, καθώς και την ανταλλαγή πυρών με μπάτσους στην Πεύκη στις 18 Μάη 2011. Δεκαεπτά άτομα αντιμετωπίζουν κατηγορίες, μεταξύ των οποίων τα εννέα μέλη της ΣΠΦ, ο αναρχικός Θεόφιλος Μαυρόπουλος, οι τέσσερις αναρχικοί που αιχμαλωτίστηκαν στις 4 Δεκέμβρη 2010 (η Στέλλα Αντωνίου και οι έγκλειστοι Γιώργος Καραγιαννίδης, Αλέξανδρος Μητρούσιας, Κώστας Σακκάς), ο Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος (που είχε συλληφθεί στην Αθήνα τον Μάρτη 2011, την ίδια μέρα που αιχμαλωτίστηκαν τα πέντε μέλη της ΣΠΦ στον Βόλο, και είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους) και οι δύο καταζητούμενοι σύντροφοι Γιάννης Μιχαηλίδης και Δημήτρης Πολίτης.

Ενάντια σε κάθε εξουσία
Δίπλα στους μαχητές της ελευθερίας

Στις 8 Οκτώβρη ένα ακόμα στρατοδικείο ξεκινάει στις φυλακές Κορυδαλλού, εις βάρος των διωκόμενων συντρόφων για την Ε.Ο. Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, είτε έχουν αναλάβει την πολιτική ευθύνη συμμετοχής τους σε αυτήν είτε αρνούνται κάθε σχέση.

1 δίκη
4 δικογραφίες-υποθέσεις (Βόλος, Πεύκη, δέματα, 4 Δεκέμβρη)
17 κατηγορούμενοι
13 έγκλειστοι σύντροφοι

9 μέλη της ΣΠΦ: Δαμιανός Μπολάνο, Παναγιώτης Αργυρού, Μιχάλης Νικολόπουλος, Γιώργος Νικολόπουλος, Γεράσιμος Τσάκαλος, Χρήστος Τσάκαλος, Γιώργος Πολύδωρος, Χάρης Χατζημιχελάκης, Όλγα Οικονομίδου

8 διωκόμενοι: Θεόφιλος Μαυρόπουλος, Ντίνος Παπαδόπουλος, Στέλλα Αντωνίου, Αλέξανδρος Μητρούσιας, Κώστας Σακκάς, Γιώργος Καραγιαννίδης
εκ των οποίων 2 καταζητούμενοι: Γιάννης Μιχαηλίδης, Δημήτρης Πολίτης

Το δόγμα της «μηδενικής ανοχής» που εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια δείχνει αποφασισμένο να πατάξει με κάθε τρόπο τον εσωτερικό εχθρό, και πολύ περισσότερο εν μέσω οικονομικής και συστημικής κρίσης. Είτε όταν στοχεύει στα μέλη της Ε.Ο. Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, που διώκονται τόσο για τις πράξεις τους όσο και για το λόγο τους, προσβάλλοντας έμπρακτα το «άτρωτο» προσωπείο του «πανίσχυρου» κράτους (π.χ. βόμβα στη βουλή, στις φυλακές Κορυδαλλού, στα γραφεία της Χρυσής Αυγής, στο πρωτοδικείο Αθηνών κ.ά.), είτε όταν στοχεύει στους διωκόμενους αναρχικούς που παραμένουν έγκλειστοι για την ίδια υπόθεση, κάνοντας φανερό ότι όλες οι κοινωνικές αντιστάσεις θα διωχτούν βίαια, πόσω μάλλον η αναρχική πράξη και θεωρία.

Ο δρόμος της αντίστασης στην καπιταλιστική βαρβαρότητα, ο δρόμος του αγώνα για την ελευθερία, περνάει μέσα από την αλληλεγγύη σ’ αυτούς που πρώτοι τον διάβηκαν. Δεν αφήνει κανέναν μόνο, δεν αφήνει κανέναν πίσω.

Έναρξη δίκης: Κάλεσμα στο δικαστήριο των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού
Δευτέρα, 8 Οκτώβρη, 9.00

Πορεία αλληλεγγύης σε όσους κι όσες διώκονται για την υπόθεση της Ε.Ο. ΣΠΦ
5/10 -> Παρασκευή, 12 Οκτώβρη, 19.30, Προπύλαια (οδός Πανεπιστημίου)

Συνέλευση αλληλεγγύης στη ΣΠΦ και σε όσους κι όσες διώκονται για την ίδια υπόθεση / σύντροφοι, συντρόφισσες
saspf.squat.gr

No Comments “Αθήνα: Πορεία αλληλεγγύης σε όσους κι όσες διώκονται για την υπόθεση της ΣΠΦ – Έναρξη νέου τρομοδικείου στις 8/10”