Μεξικό: Ανάληψη ευθύνης για ένοπλη επίθεση ενάντια σε περιπολικό της δημοτικής αστυνομίας του Βάγιε ντε Τσάλκο στο ΕντοΜέχ

Αποφασίσαμε να συμμετάσχουμε στο κάλεσμα των αναρχικών ομάδων και ατομικοτήτων που δεν περιορίζονται στα λόγια και στους αναθεματισμούς ενάντια στην κοινωνική ειρήνη, και παίρνουν στα χέρια τους την απόφαση να τινάξουν το σύστημα της κυριαρχίας, κάνοντας πράξη την άμεση αλληλεγγύη προς τα αιχμάλωτα αδέρφια μας.

Γι’ αυτόν το λόγο, αναλαμβάνουμε την ευθύνη μιας νέας επίθεσης ενάντια στις ένστολες κουράδες: ανοίξαμε πυρ εναντίον του περιπολικού 282 της δημοτικής αστυνομίας του Βάγιε ντε Τσάλκο, στην πολιτεία του Μεξικού, εκτελώντας όλο το πλήρωμά του.

Δεν επιτεθήκαμε σε μονάδα των δημόσιων συγκοινωνιών, πυροβολήσαμε εναντίον ενός περιπολικού οχήματος, δηλαδή ενός καλά ταυτοποιημένου στόχου στον αγώνα μας μέχρι θανάτου ενάντια στο σύστημα της κυριαρχίας και στους μπράβους του.

Αν, όπως «θρηνωδούν» τα μέσα μαζικής αποβλάκωσης, είχαμε σκοτώσει μόνο έναν ένστολο, ενώ οι υπόλοιποι επιβαίνοντες ήταν πολιτικό προσωπικό και συγγενείς του εν λόγω δημοτόμπατσου, εμείς δε θα ’χαμε λόγο να μετανιώσουμε. Θα ξαναχτυπούσαμε χωρίς τύψεις. Στον αγώνα για την καταστροφή του υπάρχοντος δεν υπάρχουν ούτε ένοχοι ούτε αθώοι. Όλοι όσοι τροφοδοτούν αυτό το σύστημα θανάτου είναι εχθροί μας.

Θέλουμε επίσης να ξεκαθαρίσουμε ότι δε γνωρίζουμε τα κατατόπια του μπάτσου που αναφέρεται ως εξαφανισμένος. Εμείς ούτε απάγουμε ούτε φυλακίζουμε. Δεν πιστεύουμε ούτε στις φυλακές, ούτε και στα «μπουντρούμια του λαού». Αγωνιζόμαστε για τη συνολική απελευθέρωση, όχι για να επιβάλουμε άλλο σύστημα εξίσου κατασταλτικό.

Χαιρετίζουμε τις άτυπες ομάδες και τους αναρχοατομικιστές που έχουν ριχτεί σε αυτήν τη νέα συντονισμένη δράση! Το χάος επέστρεψε για όσους το ’χαν για πεθαμένο.

Άμεση αλληλεγγύη με όλους τους αναρχικούς κρατουμένους σε Μεξικό, Χιλή, Ελλάδα, Ιταλία, Ινδονησία, ΗΠΑ, Ελβετία και ανά τον κόσμο!

Ενάντια σε κάθε κυριαρχία! Φωτιά στην εξουσία!
Για την εξάπλωση του αγώνα! Ζήτω η αναρχία!

Εξεγερτικός Πυρήνας Μαριάνο Σάντσεθ Ανιόν (CI-MSA),
φράξια της Άτυπης Αναρχικής Ομοσπονδίας Μεξικού (FAI-M)

πηγή
Σημειώσεις της μετάφρασης
Η πολιτεία του Μεξικού, συντομευμένη ως «EdoMex» (από το Estado de México στα ισπανικά), είναι μία απ’ τις 31 ομόσπονδες πολιτείες που, μαζί με την ομοσπονδιακή περιοχή, συναποτελούν τις «Ηνωμένες Πολιτείες Μεξικού» (δηλ. το κράτος του Μεξικού).
Σύμφωνα με άλλα δημοσιεύματα στον καθεστωτικό Τύπο, οι επιβάτες του περιπολικού –δυο άνδρες και μια γυναίκα που εκτελέστηκαν με πυρά στην ενέδρα της Τρίτης, 18 Σεπτέμβρη– ήταν όλοι τους μπάτσοι: ένας ένστολος και δύο μυστικοί.
Τα «μπουντρούμια του λαού» (cárceles del pueblo) προφανώς συνιστούν αναφορά στα κρυφά υπόγεια, κελιά κ.λπ. όπου φυλακίζονταν απαχθέντες κρατικοί αξιωματούχοι από αντάρτες εθνικοαπελευθερωτικών κινήσεων σαν το MLN-T (Τουπαμάρος).