Κολομβία/Μεξικό: Πρόσκληση για μια έκδοση ενάντια στις φυλακές

«Η καταστολή, μακράν του ν’ αποτελεί θεραπεία ή παρηγοριά, δεν είναι παρά μια επιδείνωση του κακού. Τα διορθωτικά μέτρα δεν μπορούν παρά να σπείρουν το μίσος και την εκδίκηση. Είναι ένας φαύλος κύκλος. Από τότε που κόβετε κεφάλια, από τότε που γεμίζετε τις φυλακές και τα μπουντρούμια με κόσμο, εμποδίσατε ποτέ το μίσος να εκφραστεί; Απαντήστε! Τα γεγονότα αποδεικνύουν την ανικανότητά σας. Για να καταστρέψει κανείς το αποτέλεσμα, χρειάζεται να καταστρέψει την αιτία του».

—Αλεξάντρ Μαριούς Ζακόμπ (Alexandre Marius Jacob)

Θερμούς χαιρετισμούς.

Αυτό το γράμμα είναι μια πρόσκληση για την από κοινού έκδοση ενός περιοδικού με άρθρα γραμμένα από διαφορετικές ομάδες και ατομικότητες που καταπιάνονται με το έργο και τον αγώνα ενάντια στο σύστημα του εγκλεισμού, της τιμωρίας και του κοινωνικού ελέγχου.

Η ιδέα προήλθε μέσω της επικοινωνίας συντρόφων από διαφορετικά μέρη του κόσμου, που θέλουν να μοιραστούν τις κριτικές τους προσεγγίσεις απέναντι στο σύστημα, κι επιπλέον, να μοιραστούν τις εμπειρίες τους σε διάφορα πεδία αγώνα, ώστε να εμπλουτίσουμε τις γνώσεις μας, να αντιπαρατεθούμε, να αναρωτηθούμε και να συνεχίσουμε την πορεία μας μέσα από τη σύγκρουση μεταξύ προσδοκιών και πραγματικοτήτων.

Ο στόχος είναι η παραγωγή μιας διεθνούς έκδοσης, στην οποία μπορούν να συμμετάσχουν όσοι/όσες έχουν μια κριτική σκέψη, εμπειρία ή ανάλυση σχετικά με το τρέχον σύστημα εγκλεισμού, με την κατάργησή του, με τον αναρχικό αγώνα μέσα από τις φυλακές, με το αδιέξοδο της τιμωρίας, με την αλληλεγγύη στους φυλακισμένους, με κείμενα όσων απήχθησαν από το κράτος ή με το πώς μπορεί κανείς να γλιτώσει από το δικαστικό σύστημα, ανάμεσα σε τόσα θέματα που είναι ενδιαφέροντα και σε συμφωνία με τον αγώνα για την κατάργηση των φυλακών, για την οποία παλεύουμε σε όλο τον κόσμο.

Η πρόσκληση είναι λοιπόν να συμμετάσχει κανείς ανάλογα με τις δυνατότητές του, με ένα κείμενο, ένα σκίτσο ή οποιαδήποτε συμβολή μπορεί να συνεισφέρει στη δημιουργία αυτής της έκδοσης, ώστε να της δώσουμε ζωή και να διαδώσουμε τις σκέψεις και τις πράξεις μας, δημιουργώντας με αποτελεσματικό τρόπο σχέσεις εγγύτητας και δεσμούς αλληλεγγύης ανάμεσα σε όλους όσους αποφάσισαν να αγωνιστούν για την κατάργηση των φυλακών, όσους θέλουν να ενωθούν μαζί τους και όσους δεν γνωρίζουν ακόμη αυτόν τον αγώνα.

Ελπίζουμε λοιπόν, σύντροφοι και συντρόφισσες, ότι θα μπορέσουμε να επικοινωνήσουμε και ότι θα αναλάβετε αυτό το έργο σαν δικό σας, συνεισφέροντας υλικό και καλώντας όσους τοποθετούνται δίπλα σε αυτή την απόπειρα, ώστε να το τροφοδοτήσουν.

Θέλουμε η έκδοση που θα βγει να είναι σε ψηφιακή και έντυπη μορφή, για την καλύτερη διάδοση του υλικού. Η επιθυμία μας είναι να βγει όσον το δυνατόν πιο σύντομα, αναλαμβάνοντας κυκλικά (όσοι/όσες ενδιαφέρονται) το τύπωμα, το στήσιμο και κάθε εισαγωγικό κείμενο.

Για επικοινωνία, αποστολή πληροφοριών και συνεργασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στα ισπανικά με τον Αναρχικό Μαύρο Σταυρό του Μεντεγίν (Κολομβία), καθώς και το εκδοτικό εγχείρημα «Κατάστρεψε τις Φυλακές» (Μεξικό):
Cruz Negra Anarquista Medellín cnamedellin@riseup.net
Destruye las Prisiones destruyelasprisiones@riseup.net

ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ!
Εμπρός για την καταστροφή όλων των φυλακών και των κλουβιών!

Το κάλεσμα στα ισπανικά και αγγλικά.

Η μετάφραση στα ελληνικά έγινε από τα συντρόφια του Flying Theory (Θεσσαλονίκη).