Τολέδο, Ισπανία: Σαμποτάζ σε φάρμα εκτροφής περδίκων

Η ζωοτομία, τα τσίρκο, το γάλα, τα προϊόντα δέρματος, το κρέας, οι ταυρομαχίες… όλα τους βασίζονται στην ίδια αδικία. Στη διάκριση μιας ατομικότητας ανάλογα με το είδος στο οποίο ανήκει.

Γνωρίζουμε ότι για να τελειώνουμε με όλες αυτές τις μορφές αδικίας είναι απαραίτητο να δώσουμε ένα τέλος στο σπισισμό. Ενόσω όμως αυτή η αργή διαδικασία προχωρά, είναι σημαντικό να προσπαθήσουμε να λευτερώσουμε από τα κλουβιά όσα ζώα μπορούμε.

Τη νύχτα της Παρασκευής, 21/9, προς το Σάββατο, 22/9, μια μικρή ομάδα ατόμων κατευθυνθήκαμε σε ένα από τα μέρη όπου ο σπισισμός παίρνει σάρκα και οστά, μία φάρμα εκτροφής περδίκων, στην επαρχία του Τολέδο. Έτσι, λίγες εβδομάδες πριν την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου, ανοίξαμε μεγάλες τρύπες σε ένα από τα κλουβιά για πτηνά των εγκαταστάσεων του εκτροφείου. Στη συνέχεια μπουκάραμε μέσα και οδηγήσαμε τις πέρδικες προς την έξοδο διαφυγής, καταφέρνοντας την απελευθέρωση περισσότερων από 400 πτηνά. Φεύγοντας από την περίφραξη, μπορέσαμε να τις ακούσουμε από τα παρακείμενα χωράφια να τρέχουν και να πετάνε.

Αυτό το είδος ακτιβισμού είναι απλό και αποτελεσματικό, και μπορεί να το πραγματώσει όποιος θέλει.

Μέτωπο Απελευθέρωσης των Ζώων

πηγή: vozcomoarma