Λομβαρδία, Ιταλία: Άμεση δράση απελευθέρωσης γουρουνιών

Σε στήριξη της καμπάνιας ενάντια στο μέγα σφαγείο του Μανέρμπιο, λάβαμε ανώνυμα ένα βίντεο γυρισμένο στο εσωτερικό μερικών χοιροτροφείων στην περιοχή της Λομβαρδίας, που μας επιφύλασσε και μια έκπληξη: την απελευθέρωση τριών μικρών γουρουνιών.

Αυτό που μαρτυρούν οι εικόνες είναι σκηνές από την καθημερινή ζωή του εγκλεισμού και της εκτροφής ζώων. Δεν πρόκειται για ακραίες περιπτώσεις αλλά για κάτι το σύνηθες. Πλάσματα ζωντανά που θεωρούνται μονάχα εμπορεύματα, αντικείμενα, το κρέας των οποίων θρέφει μια βιομηχανία που αποκομίζει κέρδος από την εκμετάλλευσή τους.

Τα εκτροφεία αποτελούν τόπους βασανιστηρίων και πόνου, πραγματικά αποθηκευτήρια, σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης, όπου η ζωή τσαλαπατιέται από την απληστία ενός συστήματος, το οποίο από τον εκτροφέα ως τον καταναλωτή συντρίβει την ύπαρξη αισθανόμενων ζώων, εκμηδενίζοντάς τα σε παραγωγικούς πόρους και καταναλωτικά αγαθά.

Το πρώτο βήμα για τη διάσωση της ζωής είναι να καταργήσει κανείς οποιοδήποτε ζωικό υποπροϊόν από τις διατροφικές του συνήθειες, και να γίνει βεγκάνος. Άλλος τρόπος για να επιστρέψει κανείς τη λευτεριά σε αυτούς τους σκλάβους είναι η άμεση δράση.

Βλέποντας τις εικόνες της απελευθέρωσης η καρδιά αναγαλλιάζει, γιατί αυτά τα τρία άτομα δεν θα καταδικαστούν σε θάνατο, δεν θα σταλούν στα σφαγεία και δεν θα καταλήξουν για φάγωμα. Θα είναι γουρούνια λεύτερα, λεύτερα να κάνουν το λασπόλουτρό τους τις πιο ζεστές ώρες της μέρας, να τουμπάρουν και να αράξουν πάνω σε ένα αχυρένιο στρώμα, να πλάσουν τον ίδιο τους το χαρακτήρα και να ακολουθήσουν το ίδιο τους το ένστικτο.

Αυτό το βίντεο αφιερώνεται στους 4 του Μπάρχεμ, ακτιβιστές/ακτιβίστριες από την Ολλανδία, που έχουν πέσει θύματα της καταστολής. Αυτή την περίοδο αντιμετωπίζουν μια δύσκολη δίκη, κατηγορούμενοι για την απελευθέρωση 5.000 βιζόν από ένα εκτροφείο κοντά στην πόλη του Μπάρχεμ στα τέλη Οκτώβρη του 2009. Το αφιερώνουμε επίσης σε όλους όσους υποστηρίζουν την άμεση δράση και τον αγώνα για την απελευθέρωση των ζώων.

Ενάντια σε κάθε μορφή εκμετάλλευσης, κυριαρχίας, διάκρισης.
Ενάντια στο σπισισμό.
Διάλεξε στρατόπεδο.

Συντονιστικό ενάντια στο μέγα σφαγείο

πηγή