Μπουένος Άιρες: Πυρπόληση περιπολικού και τζιπ πολυτελείας από τους Φίλους της Γης

Όπως είχαμε ήδη ανακοινώσει, η αστυνομία θα αποτελέσει στόχο επίθεσης, είτε με σφαίρες είτε με φωτιά ή εκρηκτικά. Τα πράγματα που κάνουμε τα λέμε με τ’ όνομά τους, και το ίδιο θέλουμε να κάνουν οι σύντροφοι. Δεν θα πούμε ότι πραγματώνουμε μια φαρμακερή καμπάνια επειδή κάψαμε ένα μπατσικό, και παρ’ ότι δεν έχουμε αποκλείσει αυτή την πιθανότητα, κάθε πράγμα στον καιρό του.

Επικροτούμε όλες τις δράσεις που στοχεύουν στη ρήξη με την τάξη, την αδιαφορία και την κανονικότητα, πέρα από την αποτελεσματικότητά τους. Θεωρούμε όμως αναγκαία μια καλύτερη ανάλυση της πραγματικότητας, την ώρα που βάζουμε μπροστά μια δράση αλληλεγγύης στους αιχμαλώτους του κοινωνικού πολέμου, και μια πιο εύστοχη επιλογή ως προς τον τύπο της σύγκρουσης που θέλουμε να προκαλέσουμε για να εξαπλώσουμε το χάος και την καταστροφή που προτάσσονται από την Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία σε αυτούς τους τόπους.

Αντιλαμβανόμαστε την ανάγκη του πολλαπλασιασμού των δράσεων ενάντια στα σύμβολα της εξουσίας και της εκμετάλλευσης, και πιστεύουμε ότι ο καλύτερος τρόπος για να υψώσουμε την κραυγή της καταστροφής είναι μέσω της προπαγάνδας με τις πράξεις. Γι’ αυτό συμμετέχουμε στο εγχείρημα της Άτυπης Αναρχικής Ομοσπονδίας, για να συνεισφέρουμε με τις άμεσες επιθέσεις ενάντια στο κράτος και στο Κεφάλαιο, για να προωθήσουμε την άμεση δράση και να ανταλλάξουμε τοποθετήσεις με τους υπόλοιπους συντρόφους που έχουν περάσει στην αντεπίθεση.

Με αυτόν τον τρόπο, όπως μας έχουν συμβουλέψει ήδη οι σύντροφοι της Ε.Ο. Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, πρέπει να πούμε ότι είναι καλύτερα να μην περιοριζόμαστε σ’ ένα ριζοσπαστικό και εξεγερσιακό λόγο μέσω του οποίου μπορούμε να νιώσουμε ταύτιση με την Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία, αλλά να φέρουμε επίσης αυτή την αδιαλλαξία στην καθημερινή πρακτική της ζωής μας, κι ακόμη περισσότερο τη στιγμή που βγαίνουμε μπροστά προς αναζήτηση της αναρχίας.

Να είμαστε πιο ξεκάθαροι και στιβαροί, να εξηγούμε σε όσους ενδιαφέρονται για τη δράση μας με ποιον τρόπο, πού και πότε κάνουμε ό,τι κάνουμε, για να είναι έτσι πιο ειλικρινείς οι προθέσεις μας και να έχουν μεγαλύτερη σχέση και δέσμευση σε αυτόν τον πόλεμο μέχρις εσχάτων.

Την 1η Οκτώβρη 2012, στη 1.30 τη νύχτα, πυρπολήσαμε ένα περιπολικό της 47ης κομισαρίας της ομοσπονδιακής αστυνομίας της Αργεντινής (στη λεωφόρο Νάσκα 4250, στη γειτονιά Βίγια Πουεϊρρεδόν), στη γωνία της ίδιας μπατσοφωλιάς και κάτω απ’ τη μύτη και τις κάμερές τους.

Αναλαμβάνουμε επίσης την ευθύνη για την πυρπόληση ενός τζιπ πολυτελείας, δίπλα από την ιδιωτική εταιρεία φύλαξης και παρακολούθησης SPS, στη γειτονιά Βίγια Ντεβότο.

Φίλοι της Γης / Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία