[Χιλή] Να προπαγανδίσουμε τις βόμβες και τους εμπρησμούς!

Οι επιθέσεις μέσω της έκρηξης μιας βόμβας ή της πρόκλησης ενός εμπρησμού συνιστούν δράσεις που γεμίζουν μ’ ερωτηματικά όσους αποτελούν το κοινωνικό σύνολο, τη στιγμή που διαβάζουν ή ακούνε διάφορα σχετικά με τις εν λόγω επιθέσεις, και μες στην έλλειψη συνείδησης και ελεύθερης κι ατομικής σκέψης καταδικάζουν την πιο ευγενή και ελευθεριακή στάση τού να ρισκάρει κανείς τη ζωή του σε μια ενέργεια δικαιολογημένα βίαιη ενάντια σε αυτούς που μας εκμεταλλεύονται και μας υποχρεώνουν στην καθημερινή σκατοζωή.

Μπορεί να πουν κάποιοι ψευτοκριτικοί (μαρξιστές, πολίτες, ακόμα και μερικοί αυτοαποκαλούμενοι «ελευθεριακοί») πως η ζημιά ενάντια στο σύστημα της κυριαρχίας δεν είναι τίποτα συγκρινόμενη με τις επιπτώσεις που διακυβεύονται. Σε αυτούς λοιπόν εμείς απαντάμε, μέσω των πράξεών μας, ότι όποιος έχει πάρει θέση στον κοινωνικό πόλεμο ανάμεσα στους καταπιεσμένους και στους καταπιεστές θα καταλάβει ότι είμαστε διατεθειμένοι να διακινδυνεύσουμε τα πάντα, κι ότι αυτός είναι ο χειρότερος εφιάλτης των εκμεταλλευτών μας. Η σημαντική ζημιά που προκαλεί μια επίθεση σε κάποια τράπεζα έγκειται στην παραβίαση όλων των εκλεπτυσμένων μέτρων ασφαλείας της κοινωνίας του ελέγχου, συν της εκδήλωσης του μίσους μας απέναντι σ’ ένα από τα σύμβολα της καπιταλιστικής δικτατορίας.

Να πολλαπλασιαστούν οι βομβιστικές κι εμπρηστικές επιθέσεις, φτάνοντας σε όλες τις δομές της εξουσίας, ώστε η αναρχική συνωμοσία να γίνει, νύχτα τη νύχτα, ο φόβος των εξουσιαστών και των υπερασπιστών τους!

Κάλεσμα ανωνύμου στο αναρχικό περιοδικό El Amanecer από το Τσιγιάν της Χιλής (Νοέμβρης 2012)

No Comments “[Χιλή] Να προπαγανδίσουμε τις βόμβες και τους εμπρησμούς!”